Felsefe Yazıları

Yay Burcu Genel Özellikleri

(23 Kasım-21 Aralık)

Yönetici Gezegeni: Jüpiter
Grup: Değişken
Elementi: ateş
Renk: Turkuaz, mor
Pozitif kaliteleri: Yeniliğe açık, hoşgörülü, cömert, felsefi, iyimser, inaçlı, özgürlüğe düşkün ve coşkulu.
Olumsuz ve zayıf yanları: Dogmatik, fanatik, patavatsız ve abartıya açık.
Enerji Merkezi: 3. çakra Nabhi

Yay burcu iyimserlik ve yeniliklere açıklıkları ile tanınırlar. Yaşama karşı coşkulu ve idealist kişilerdir. Kavrayışları güçlü olduğu için felsefi konularda başarılı olurlar. Gezmeyi, seyahati, farklı yerler görüp farklı kültürler tanımayı çok severler. Yerlerinde duramayan değişiklik yapmayı seven tiplerdir. Yay aynı zamanda değişken bir burçtur ve bu değişkenlikleri onlara davranışlarında tutarsızlık getirebilir. Kolayca karasızlık yaşayabilirler.

Çoğunlukla idealist yapıda oldukları için öğrenmeye, öğrendiklerini pratik etmeye ve kendilerini geliştirmeye çalışırlar. Ancak çok kolayca sıkılıp yeni bir yol izlemeye de başlayabilirler.
Yay burcu arayış içinde bir burçtur. Gerçeği, bilgiyi ve bilgeliği ararlar. Güçlü bir doğru- yanlış anlayışları vardır. Hayatlarında bu doğrulara uygun yaşamaya çalışan adil, ahlaklı ve erdemli kişiler yaylardan çıkar. İnançları güçlüdür. Ancak abartıya yatkın olduğu için dogmatik ve fanatik olma tehlikesi de vardır.
İyi konuşmacıdırlar. Saflıklarından dolayı bazen yanlış zamanda açık ve direk konuşarak başkalarını istemeden incitebilirler. Mizah yeteneği olan eğlenceli ve iyi arkadaşlardır. Çevrelerinde insanlara coşku ve iyimserlik aşılarlar. İlham verici ve neşelilerdir. Spora karşı özel bir ilgi ve yetenekleri vardır.
Yay burcunun gezegeni olan Jüpiter süptil bedenimizde 3. çakramızı yani Nabhi çakrayı yönetir. Jüpiter güneş sistemindeki en büyük gezegen olduğu gibi enerji olarak da büyüten genişleten ve çoğaltan bir yapısı vardır. İyi kötü herşeyi büyüteç gibi büyütebilir. Haritamızda kötü etkilenmiş bir Jüpiter varsa abartıya, açgözlülüğe ve fiziksel olarak kilo almaya yatkın olabiliriz. 3. çakramızda içimizde tatminkarlığı ve dengeli tutumları simgeler. Bu çakramızı dengeleyerek içimizde tam tatminkarlığa ulaşabiliriz. Yememiz, içmemizde olduğu kadar davranışlarımızda da abartıya kaçmaz dengeli oluruz. Jüpiter aynı zamanda hayatımıza bereket akıtan refah veren çok cömert bir gezegendir. Nabhi çakrada aynen bu konuları içimizde yönetir. Cömertlik bu çakranın kalitesidir. Bu çakramız temizlendikçe tatminkarlık ve cömertliğin ışığında hayatımızda Jüpiterden akan refah ve bereket getiren enerjileri yaşayabiliriz. Maddi ve manevi zenginleşmemizi sağlayabilir. 3. çakramızın diğer bir özelliği ise hayatımızı belli sınırlar içinde daha kaliteli yaşamamızı ve evrim yolunda ilerlememizi sağlayan ahlaki ve erdemli nitelikleri bize sağlamasıdır. Jüpiterin enerjisi yay burçlarını doğal olarak erdemli ve ahlaklı, ilkeli yaşayan insanlar yapar. Ancak bu noktada Jüpiterin büyüten abartan enerjisini de unutmamak ve fanatizme kapılmamak gerekir. Ancak Nabhi çakra dengede ise içimizde ahlak doğal olarak oluşur ve ona uygun yaşarız.

İlgili Makaleler