Felsefe Yazıları

Akrep Burcu Genel Özellikleri

akrep-burcu-.jpg 57 278″ align=”left” />(24 Ekim-22 Kasım)

Yönetici Gezegeni: Mars ve Pluto
Grup: Sabit
Elementi: Su
Renk: Koyu kırmızı, bordo
Pozitif kaliteleri: Kendini dönüştürebileme gücü, derin kavrayış, sezgi gücü, dayanıklı ve kararlı, başkalarını etkileme gücü.
Olumsuz ve zayıf yanları: Kıskançlık, sahiplenicilik, kincilik, kuşkuculuk, güce düşkünlük.
Enerji Merkezi: 7. çakra Sahasrara

Akrep burcu aşırı uçları yaşayabilen çözümlenmesi zor bir burçtur. Bu burcun insanı fiziksel olduğu kadar derin bir içsel güce sahiptir.
Akrep insanı yüksek bir kişisel çekim, derinlik ve güç sahibi olma arzusu taşır. Ayrıca sınırları da zorlayan bir burçtur. Her koşulda kendini yenileme gücüne sahiptir. Tehlikeli ya da zor koşullarda bile hedefinden şaşmadan kararlılıkla iç ve dış mücadelesini sürdürebilir. İşlerini tek başına yapmaktan hoşlanırlar, yalnızlık onları hiç sıkmaz. Sabırlı ve özenli çalışırlar ve bitmez bir enerjileri vardır.
Sezgileri güçlüdür. Bir insan ya da bir olayı bir bakışta derinlemesine kavrayabilirler. Kimi zaman düşüncelerini patavatsız şekilde söyleyerek kırıcı olabilirler. Öfkelendiklerinde acı konuşurlar ve karşılarındakinin hiç aklına gelmeyen zayıf yanlarını bir çırpıda döküverirler. İnsanlarla ilişkilerinde sahiplenici ve ele geçirici olabilirler. Kimi zaman baskıcı, domine edici ve kıskanç tavırlar sergileyerek hayatı hem kendileri hem de çevreleri için zorlaştırırlar.
Ancak yine de akrep insanı kilitli bir kutu gibidir ve kendi hakkında bilinmesini istemediği şeyleri gizlemekte ustadır. Su grubundan olmalarına rağmen duygularını gizlerler. Ser verip sır vermezler.
Akrepler en zor olaylardan sonra dahi kendilerini yenilebilme gücüne sahiptir. Yaşamın anlamı, ölüm ve ölümden sonrası gibi konular doğal ilgi alanlarıdır.
Akrep iki gezegenin etkisi altındadır. Savaş gezegeni Mars ve gücün, derin dönüşümlerin gezegeni Pluto. Mars bu burca büyük bir dayanıklılık ve kontrol duygusu getirir. Pluto ise akrebe gizem, derin bir kavrayış ve sezgi gücü veriyor. Mars kök çakramız olan Muladhara çakrayı yönettiği için hayata güçlü bir şekilde bağlıdır bu burç. 1. çakramız masumiyetimizin, içimizdeki saflıktan doğan çocuksu çekim gücünün çakrasıdır. Ancak kötü kullanılan mars ile akrepler cinsellikte aşırılıklara kaçabilecekleri gibi, çekim güçlerini saf olmayan yıkıcı tarzda kullanabilirler. Eğer akrepler 1. çakralarında saflık, masumluk, bilgelik gibi pozitif nitelikleri güçlendirirlerse kendilerini olduğu kadar çevrelerini de pozitif yönde dönüştürebilirler. Akrebi yöneten diğer gezegen Pluto ise Sahasrara çakra denilen başın tepe noktasındaki son çakramızdır. Tanrısal güçle, ezeli kozmik enerjiyle bağlantımızı sağlar. Astrolojide Pluto derin dönüşümler gerçekleştiren gezegendir. Pluto kişiye doğal bir karizma ve etkileyicilik veren gizemli ve güç taşıyan bir gezegendir. Akrep burçları yaşama bağlı oldukları kadar yaşamın ötesine ve ruhun dönüşümüne de meraklıdırlar. Plutodan kaynaklanan bu güçlerini olumlu kullanırlarsa çok iyi ruhani gelişim sergileyebilirler. Çevrelerinde iyi bir önder olabilirler. Ancak bunun için kendi içlerinde zayıf yanlarını görüp, şüphe ve kuşkuculuklarını yenip, egolarını aşmaları gerekmektedir. Ancak o zaman tanrısal sevginin dönüştürücü gücüne kanal olabilirler.

İlgili Makaleler