Felsefe Yazıları

Aslan Burcu Genel Özellikleri

aslan-burcu-.jpg” border=”0″ align=”left” />(24 Temmuz-23 Ağustos)

Yönetici Gezegeni: Güneş
Grup: Sabit
Elementi: ateş
Renk: Altın sarısı
Pozitif kaliteleri: Yüce gönüllü, geniş düşünceli, cömert, kendine güvenen, ilham veren, artistik.
Olumsuz ve zayıf yanları: Egoist, hoşgörüsüz, kibirli,
Enerji Merkezi: 6. çakra Agnya

Aslan burçları yüce gönüllü ve öne çıkan karakterleri ile diğer burçlardan ayrılırlar. Yönetmeyi ve her zaman odak noktası olmayı severler. Bazen ise bir çocuk gibi oyuncu ve hayatı seven ve bunu yansıtan bir karakteri vardır.
Başkalarına ilham veren, etkileyici, iyimser, güleryüzlü, hareketli, güneş gibi çevresine ışık saçan sıcak tiplerdir. Mücadele ederken her zaman dürüst ve mertçe davranır, kurnazlık düşünmezler. Bağışlayıcı olmalarına karşın bazen aşırı gururlarının etkisi altında kalabilirler.
Lükse ve ihtişama düşkündürler. Aşırı gururları bazen kendilerini olduklarında daha yüksekte görmelerine de sebep olabilir.
Buna karşın affedici yönleride bulunmakta. Güçsüz ya da zor durumda kalmış yardıma ihtiyacı olan kişilere karşı iyi davranırlar. Eli açık ve bonkördürler.
Aslan burcunu yöneten Güneş süptil bedenimizde 6. çakra olan, alnımızda yer alan Agnya çakramızı da yönetir.
Bu çakranın kalitesi içimizdeki affediciliği, yücegönüllülüğü, hoşgörüyü bize sağlamasıdır.
Ancak kibir, gurur, kendini beğenmişlik bu çakrayı kolayca tıkar. Aslan burçları içgözlemle kendilerini zaman zaman kapılabilecekleri bu negatif duygulardan sıyırmayı başarabilirlerse doğuştan taşıdıkları bu yüce kaliteleri ve karizmalarını tüm insanlığın yararına olacak şekilde kullanabilirler. Sadeleştikçe çevrelerini güneş gibi daha çok etkileyebilirler.

İlgili Makaleler