Nedir ?

Güzellik Endüstrisi Nedir?

Güzellik Endüstrisi Nedir?

Güzellik endüstrisi, cilt ve saç bakımı için kozmetik, parfüm ve ürünlerin satışını kapsar. Güzellik salonları ve kaplıcaları güzellik endüstrisinin hizmet sektörü olarak kabul edilmektedir. Buna ek olarak, bazı ekonomistler pazar tanımında sağlık kulübü ve kozmetik cerrahi de içerir. Güzellik ile ilişkili ürünlerin ve hizmetlerin dünya çapında satışlarının her yıl 159 milyar ABD Doları’nı aştığı tahmin edilmektedir. Çoğu araştırma, kadınlara yapılan satışların toplamın büyük bir çoğunluğunu oluşturduğunu göstermektedir.

İş analistlerine göre, en çok satan güzellik ürünleri saçları temizleyen ve güzelleştiren ürünlerdir. Saç bakımının her yıl yaklaşık 40 milyar dolar getirmesi bekleniyor. Güzellik endüstrisinin diğer önde gelen ürünleri cilt bakımı ve kozmetik ile ilgilidir. Cilt bakımının, nemlendiriciler ve yaşlanmayı önleyici merhemler satışı da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 23 milyar ABD Doları satış yapacağı tahmin edilmektedir. Kozmetik ürünlerinin her yıl yaklaşık 18 milyar dolarlık gelir getirmesi bekleniyor.
Güzellik Endüstrisi

Kozmetik cerrahi bir zamanlar nadir olarak kabul edildi, çünkü işlemler çok pahalı ve çok az tüketici bunları karşılayabildi. Buna ek olarak, plastik cerrahinin ilk günlerinde, bıçak altına girenlere bir miktar toplumsal damgalama vardı ve prosedürleri olan birçok kişi bu konuda çok gizli davrandılar. Kozmetik cerrahi oldukça yaygındır ve geniş bir yelpazede prosedürler için yürürlükte olan kliniğe sahip güzellik endüstrisinin büyük bir parçasıdır.

Güzellik endüstrisinin tarihte çok derin kökleri var. İnsanlığın en eski kayıtlarından bazıları vücut süsleme türlerini içerir. Tarih boyunca insanlar kendilerini daha dikkat çekici ve güzelleştirmenin yollarını aramışlardır. Sürekli değişen görünen başlıca şey, farklı kültürlerin insan güzelliğini nasıl tanımladığı. Güzellik endüstrisi, modern güzellik algılamalarına dayalı, insan ihtiyacını görünüşünü iyileştirmek için doğal bir gelişme olarak görüyor.

Güzelliğe ulaşmak sadece kibirle ilgili değil. Araştırmalar, bir kişinin ne kadar çekici olursa o kadar başarılı olabileceğini göstermektedir. İyi görünüm, insanlara iş ve ilişkiler de dahil olmak üzere hayatın birçok alanında başını verir. İyi görünümlü insanlar genellikle bir iş bulmak için daha kolay bir zamana sahiptir ve birçok durumda, güzellik, kazanma potansiyelinde rol oynayabilir. Çoğu kültürde kadınların çekici olmaları beklenirken, erkekler genellikle bakışları bağışlanır ve bu nedenle kadınlar güzellik endüstrisi içindeki satışların büyük çoğunluğunu oluşturuyor olabilir.

İlgili Makaleler