Kimdir

Şahin Uçar kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi

Şahin Uçar kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi: Şahin Uçar kimdir dendiği zaman ilk akla gelen şeylerden birisi de Türkiyenin önde gelen hipnoterapistlerinden biridir. Uludağ Üniversitesi  Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünü 2002 yılında bitiren Şahin Uçar  daha sonra aynı alanda Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimimi 2008 yılında tamamladı. Bununla da yetinmeyerek 2013 yılında Arel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü ikinci lisans eğitimini tamamladı. Şahin Uçar kimdir sorusunun en iyi cevabı Hipnoterapist’tir. Hipnoterapide ülkemizde adından sıkça söz ettiren Şahin Uçar, üst düzey bir hipnoz uygulayıcısıdır. Ayrıca İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrenimini 2016 yılında tamamladı. Psikolojinin değişik alanlarında hem akademik hem de pratik anlamda kendini geliştiren Şahin Uçar pek çok bilimsel çalışmaya katılmış, bu çalışmalarda kimi zaman öğrenici, kimi zaman da öğretici olarak görev almıştır. Bursa’da uzman psikolog olarak hizmet veren Şahin Uçar kimdir diyorsanız yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz. Ayrıca Şahin Uçar pek çok yerel ve yurt geneli yayın yapan yazılı ve görsel medyada alanıyla ilgili bilgiler paylaşmaktadır. Bursa psikolog denildiğinde ilk akla gelen isim olan psikolog Şahin Uçar, sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. Bursa aile danışmanlığı, bursa evlilik terapisi, bursa vajinismus tedavisi, bursa cinsel terapi, bursa sınav stresi denildiğinde ilk aklınıza gelecek isimdir.

Şahin Uçar kimdir?

Yazılı medyadaki yazılarını sırasıyla şöyle sayabiliriz;

Belirli dönemlerde Ulusal ve yerel Tv’lerde çeşitli konularda yayınlara katılan Şahin Uçar aynı zamanda Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Bursa Şubesi Kurucusu ve Başkanlığını yürütmektedir.

Psikolojiyi bir iş olmaktan öte öncelikle kendini tanıma ve gerçekleştirme ihtiyacı olarak gören Şahin Uçar işinde oldukça iyi bir psikolog olmanın sırrını da bu cümlesiyle bizlere vermektedir. Bursa ve çevre illerden pek çok kişinin Şahin Uçar’ı tercih etme sebebi daha iyi anlaşılmaktadır.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahin Uçar Hipnoz ve Hipnoterapi alanında da yurt çapında çeşitli eğitimler veren bir profesyonel’dir. Hipnoz Terapisi hakkında detaylı bilgiler veren bir internet sitesi de (www.hipnozterapisi.com) bulunan Şahin Uçar, Türkiyede üst düzey hipnoz bilgisi ve deneyimi bulunan nadir uzmanlardan biridir. Şimdi de Şahin Uçar’dan dinleyelim Hipnoz yolculuğunu:

‘Analitik hipnozun temel felsefesi; hipnoza girmiş bir insanın, bilinçdışında yerleşmiş sorun yaratan olayların bulunması ve çözümlenmesi ve kişinin bu sorundan kalıcı olarak kurtulmasını sağlayan çok güçlü ve etkili bir hipnotik iyileştirme yöntemidir.

Bilinçdışına ve bilinçdışının muazzam gücüne; Yaşadığımız sorunların ve sıkıntıların  nedenlerinin, bilinçdışında kayıtlı olduğuna inanıyorum. Bilinçdışı;  her türlü bilgi, anı, ses, koku, renk, görüntü, olay ve durumun… en ince ayrıntısına  kadar saklandığı ve hiçbir şeyin unutulmadığı büyük bir harddisk’e benzetiyorum. Bir İceberg’in suyun yüzeyinde kalan kısmını bilince; suyun altında kalan ana parçayı ise bilinçaltı’na benzetebiliriz.

Halen Bursa’da Uzman Psikolog olarak hizmet veren Şahin Uçar görüşmelerine devam etmektedir. Alanıyla ilgili çeşitli konularda kendisine ait internet siteleri bulunmaktadır.

Ayrıca Şahin UÇAR sağlık bakanlığı onaylı hipnoz sertifikasına sahip nadir hipnoz uygulayıcılarından biridir.

Uzman Klinik Psikologlara, Diş Hekimlerine ve hekimlere yönelik olarak 2017 yılı Nisan ve Mayıs aylarında Antalya’da İleri düzey hipnoz eğitimlerine devam eden Şahin Uçar zaman zaman belli üniversitelere konuşmacı olarak da davet edilmekte ve hipnoz uygulaması ve psikolojik yapı konularında paylaşımlarda bulunmaktadır.

Şahin Uçar kimdir – Şahin Uçar ’ın üye olduğu dernekler

Şahin Uçar kimdir – Şahin UÇAR’ın Bilimsel Yayınları ve katıldığı eğitimler:

Bu yazımızda Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoterapist Şahin Uçar kimdir? sorusuna, Şahin Uçar’ın hipnoz deneyimlerine ve uzmanlık alanlarına yer vermeye çalıştık. Bursa Psikolog Sitesi bulunan Şahin Uçar ruh sağlığı alanında Bursa’da faaliyet gösteren fakat ünü yurt çapına yayılan bir profesyoneldir.

Şahin Uçar ‘ın İletişim Bilgileri:

İlgili Makaleler