Kimdir

Musa Mert kimdir? Hayatı ve eserleri

Musa Mert kimdir? Hayatı ve eserleri: Bir Anadolu Köyünde (Yazlıca), Konya Ereğli Öğretmen Okulu mezunu fedakâr bir sınıf öğretmeninin (Sabri Bey) oğlu olarak dünyaya geldi. Bebeklik ve çocukluk dönemlerinin büyük kısmı elektriksiz köylerde, gaz lambalarının loş ama sıcacık ışığında köylülerle (adam gibi adamlarla) yapılan samimi yârenliklerin altında ve odun közü konulup ısıtılan döküm ütülerin, odun sobalarının kullanıldığı zamanlarda misket, dikmetaş, çamurçatlak, çelik-çomak v.b. oynayarak, geçti. Nihayet, ilkokul 5. sınıfı Ilgın Merkez Cumhuriyet İlkokulunda okuyarak bitirdi.

     Ilgın Ortaokuluna gitmeye hazırlanırken, mahalle takımındaki (Atmaca Spor) arkadaşlarının ısrarıyla Ilgın İmam Hatip Lisesi’ne kaydoldu. Ortaokul 1. ve 2. sınıfı Ilgın İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Önüne, nereden ve nasıl geldiğini bilmediği bir form ve her nasılsa Konya merkezde girdiği bir sınav nedeniyle öğrenimine Isparta Merkez İmam Hatip Lisesinde parasız yatılı olarak devam etti. Sonra 1993’te Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. “Rivayet İlimleri ve Tenkit Usulleri Açısından Ebu Musa el-Eş’ari Kökenli Hadisler” teziyle Yüksek Lisansını tamamlayıp, Temel İslam Bilimleri Hadis Bilim Dalında Bilim Uzmanı unvanını aldı. Din Eğitimi alanunda Doktora çalışmasını sürdürmektedir.

Eğitimci Yazar.
Mesleğini aşk derecesinde seven bir öğretmen…  Eğitimci Yazar.

     Fakülteden mezun olduğu yıl ataması yapılmadığı için Konya Ilgın Meslek Lisesi ve Ilgın Argıthanı Lisesi’nde dışarıdan derslere girdi. 1994 yılı sonbaharında adam bile isteye/resmen öğretmenliğe başladı. Mardin Merkez Ticaret Lisesi, Konya Hadim Çok Programlı Lisesi, Emirgazi Lisesi, Şanlıurfa Siverek Atatürk İlköğretim Okulu, Konya-Ereğli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Konya Ereğli Anadolu Lisesi, Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu, Konya Selçuklu İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Orta okulu ve ayrıca bulunduğu yerleşim birimlerinde çok sayıda okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı.

     Hâlen Konya Selçuklu Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

     Seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin müfredat ve kitap yazım komisyon üyelerinden biri olan ve mesleğini/öğrencilerini aşk derecesinde seven evli ve üç çocuk babası öğretmenimiz Musa Mert, 01.01.2011’den itibaren kurucusu olduğu ve genel yönetimini üstlendiği www.haberiklimi.net adlı sitede, Diyanet Çocuk Dergisi‘nde ve Yeni Haber Gazatesi‘nde yazılar yazmaktadır. Musa Mert  hakkında detaylı bilgi almak için www.musamert.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

     ESERLERİ
1- Rivayet İlimleri ve Tenkit Usulleri Açısından Ebu Musa el-Eş’ari Kökenli Hadisler (Basılmamış Yüksek Lisans Tezi)

     2- Ne Dedimse Kendime (Deneme) – NKM Yayınları, Nisan 2013, KONYA

     3- Hz. Muhammed’in Hayatı 5 (Öğretim Materyali), MEB Yayınları, Ekim 2013, 2014, ANKARA (Muhiddin OKUMUŞLAR ile)

     4- Hz. Muhammed’in Hayatı 6 (Öğretim Materyali), MEB Yayınları, Ekim 2014, ANKARA (Ekrem KARAASLAN ve Recep Orhan ÖZEL ile)

İlgili Makaleler