Kimdir

Yusuf Asal kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi

Yusuf Asal kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi: Şair, yazar, eğitimci, 1973 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. 1996’da, Erzincan Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu ve öğretmenlik yapmaya başladı. Lise yıllarında şiirle arkadaş oldu. O yıllarda yazdığı şiirIeri, yerel ve ulusal birkaç gazetede yayınlandı. Erzincan ve Iğdır’da bulunduğu yıllarda, “Gül Pembe” adı altında kültür ve edebiyat konulu radyo programları yaptı. Üniversite yıllarında çıkarılan “Yaklaşım” adlı kültür ve edebiyat dergisinin yönetiminde yer aldı.

Üniversite yıllarında şiir ve kompozisyon alanında birincilikler aldı. 2001 yılında “Balarası” adlı tiyatro grubunu kurdu. İlk şiir kitabını üniversitede öğrenciyken çıkardı. Şiirleri Türk Edebiyatı, Yaklaşım, Dil ve Edebiyat dergilerinde yayınlandı.

Yusuf Asal Gençlik romanları:

Yusuf Asal Mizahi Romanlar:

Yusuf Asal kimdir? Hayatı ve eserleri hakkındaki yazımızın sonuna gelmişken bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Öncelikle kaynağımız altta, yazının sonunda da belirttiğimiz gibi Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ansiklopedisidir. Daha detaylı bilgi edinmek isteyen ziyaretçilerin araştırmalarına devam etmesini öneririz. Herhangi bir şekilde Yusuf Asal hayatı hakkında bilgi edinen ziyaretçilerimiz bize bu bilgileri kaynaklarıyla birlikte ulaştırırlarsa yayınlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Site yönetimi olarak mümkün olduğunca internet ortamında bulunmayan bilgileri çeşitli kitap, dergi vb. yayınlardan alarak sitemize aktarmaktayız. Dolayısıyla pek çok kaynaktan alınmış bilgileri burada ziyaretçilerimizin bilgisine sunmaktayız. Sizlerin de her türlü öneri ve eleştirilerine açık bir şekilde yayınlarımıza devam ediyoruz. Sitemize katkı sunmanız durumunda kaynağı belirtilmiş her türlü bilgiyi burada yayınlamaktan mutluluk duyarız. bunun haricinde tüm görüş ve önerilerinize de açık olduğumuzu belirtmek isteriz.

Kaynak: Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ansiklopedisi, 2. Cilt, Hasan Latif SARIYÜCE, Nar yayınları, 2012