Bilim

Yeni Zelanda Yüzlerce UFO belgesi Açıkladı (Bilim ve Uzay)

Yeni Zelanda Yüzlerce UFO belgesi Açıkladı

ufo Yeni Zelanda ordusu tarafından UFO görüldüğü iddialarını içeren yüzlerce belgeyi kamuya açtı.

1954’den 2009’a dek geniş bir süreyi kapsayan UFO belgeleri arasında, uçan daire çizimleri ve uzaylıların olduğu iddia edilen yazı örnekleri de var.

Yeni Zelanda’nın güneyinde yer alan Kaikoura kenti yakınlarında 1978 yılında filme çekilen gökyüzündeki garip ışıklar da belgelerde yer alıyor.

Ülke tarihindeki bu en meşhur UFO vakası hakkında resmi makamlar ”bir doğa olayı olarak açıklanabileceğini” söylemişti.

Vakti zamanında uluslararası manşetlere çıkmış olan Kaikoura’daki ışıklar hakkında Yeni Zelanda ordusunun hazırladığı raporda, denizdeki tekne ışıklarının bulutlardaki yansıması, ya da Venüz gezegeninin alışılmadık bir görüntüsü olabileceği belirtiliyor.

Belgelerin kamuya açılması ardından Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri sözcüsü Kavae Tamariki, silahlı kuvvetlerin UFO iddialarını soruşturacak kaynağa sahip olmadığını ve yayınladıkları belgeler hakkında bir yorumda bulunamayacaklarını söyledi.

Dominion Post gazetesine verdiği mülakatta sözcü Kavae Tamariki, ”Elimizde zaman içinde toplanmış bilgiler vardı. Bunları yayınlamaktan öte bir şey yapmıyoruz. UFO iddialarını soruşturmadık, herhangi birini destekleyecek bir kanıta da rastlamadık.” dedi.

Yaklaşık 2 bin sayfadan oluşan belgeler, bilgi edinme hakkı yasaları uyarınca, bahsi geçen özel şahısların isimleri gizli tutularak yayınlandı.

Belgelerde askeri ya da ticari uçakların pillotları tarafından gökyüzünde hareket halinde görülen ışıklarla ilgili kayıtlara geçmiş bilgiler de bulunmakta.

İlgili Makaleler