Felsefe Yazıları

Yengeç Burcu Genel Özellikleri

yengeburcu-.jpg” border=”0″ align=”left” />(22 Haziran-22 Temmuz)

Yönetici Gezegeni: Ay
Grup: Öncü
Elementi: Su
Renk: Gümüş rengi, gri
Pozitif kaliteleri: Empatik, gelişmiş annelik duygusu, koruyucu, fedakar ve başkalarının ihtiyaçlarına duyarlı, güçlü sezgi yeteneği
Olumsuz ve zayıf yanları: Aşırı duygusallık, alıngan, değişken ve endişelenen, huzursuz.

Yengeç burçları çocuk gibi yumuşak, duygusal açıdan besleyen ve beslenen bir yapıdadır. Duygularla hareket eder ve sevdiklerini çok korur, onlara kalbinde özel bir yer açar. Son derece koruyucudur.
Duygusal durumu sürekli değişim içinde olduğu için kolayca depresif olabilir, kendini olumsuz duygulardan kurtarması ve güven kazanması uzun zaman alacaktır.
Dışarı karşı sert bir görünüm sergileseler de, hassas ve koruyucu bir doğaları vardır. Çok yumuşak ve iyi kalplilerdir. Ama kırılgan doğalarını korumak için burçlarının simgesi gibi kabuklarına çekilebilirler. Anlaşılması zor karmaşık insanlardır. Zor duruma düştüklerinde bazen çok güçlü ve cesur, bazense çocuk gibi zayıf ve savunmasız olabilirler. Dengede kalabilmeleri için onlara mutlu bir yuva ve güvenlik gereklidir.
Sorumluluk duygusu gelişmiş, sağduyulu ve sabırlı tiplerdir. Tartışma anlaşmazlıklardan hoşlanmazlar.
Yengeçler kolayca huysuzlaşabilmektedirler. Ruh durumları bulundukları mekana, yanlarındaki insanlara göre kolayca değişebilir. Aslında göründüklerinden çok daha derin insanlardır
Yengeç burcu Ay’ın etkisi altındadır. Ay ise 7. çakramız olan Sahasrara’yı yönetir. Ay aynı zamanda bizim duygusal yanımızı da etkiler. Bizi geçmişe götürür ve melankoli yaratır. Yengeçler de sıkça bu olumsuz ruh hallerine kapılabilir. Sahasrara çakra, evrensel enerjiyle ve Ezeli Güçle bağlantıyı sağlayan son merkezdir. Duyarlı yengeç eğer duygularına karşı objektif kalmayı başarabilirse, gerçek potansiyelini en güçlü şekilde kullanabilir. Evrensel güçten aldığı pozitif vibrasyonların ona yol göstermesi ile sezgilerinde ve ruhani gelişiminde oldukça ilerleyebilir. O yüzden sübjektif değil objektif olmayı başarabilmelidirler.

İlgili Makaleler