Filozof Biyografileri

William Halse Rivers Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi

RİVERS, William Halse (1864-1922)

İngiliz, psikolog ve antropolog. Deneysel psikoloji çalışmalarının yanı sıra akrabalık ilişkileri konusundaki çalışmalarıyla da tanınır.

12 Mart 1864’te Kent ili sınırları içinde Chatham yakınlarındaki Lu ton’da doğdu, 4 Haziran 1922’de Cambridge’de öldü.Tonbridge’deve St.Bartholomew Hastahanesi’nde tıp öğrenimini tamamladıktan sonra fizyolojik psikoloji alanına yöneldi. 1897’de Londra Üniversitesi’nde kurulan ilk deneysel psikoloji laboratuvarının yöneticisi oldu. Aynı yıl Cambridge Üniversitesi’nde ders vermeye başladı, burada da deneysel psikoloji çalışmalarını başlattı. 1898’de Cambridge Üniversitesi’nin düzenlediği ve antropolog A.Cort Haddon’ın yönettiği Yeni Gine ile Avustralya arasında yer alan Torres Boğazı araştırma gezisine katıldı. Bu gezi sonunda antropolojik alan araştırmalarına yöneldi. 1902’den başlayarak Cambridge Üniversitesi’ne bağlı StJohn’sCollege’da öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Hindistan ve Melanezya’da çeşitli alan araştırmaları gerçekleştirdi.

I.Dünya Savaşı ’nda İngiliz ordusunda nörolog olarak görev yapan Rivers, son yıllarında antropolojiden çok tıbbi psikoloji çalışmalarına ağırlık verdi. 1915’te Royal Society tarafından kraliyet madalyası ile onurlandırıldı ve uzun süre Kraliyet Antropoloji Enstitüsü ile Folklor Enstitüsü başkanlıklarını sürdürdü.