WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Roger Bacon Kimdir, Hayatı, Felsefesi – Sosyolojisi.com
Felsefeciler

Roger Bacon Kimdir, Hayatı, Felsefesi

(1220-1292) Yılları arasında yaşamış İngiliz bilim adamı ve filozof.

“Deneysel bilim” yolunda çaba harcamış olan Bacon, çağdaş bilimin deneysel yaklaşımının tarihsel bakımdan erken olgunlaşmış bir temsilcisi olarak kabul edilir. İnsanın bilgisizliğinin nedenleri üzerinde duran Bacon, otoriteye dayanmanın, geleneğin etkisinin, önyargıların ve kişinin cehaletini saklayan sözde bilgeliğin, insanı hakikate ulaşmaktan alıkoyduğunu söylemiştir.

Felsefenin görevinin insanı Tanrı’nın bilgisine götürmek ve O’nun hizmetine koşmak olduğunu dile getiren Bacon, matematiğe özel bir önem vermiş ve matematiği tüm bilimlerin anahtarı olarak kabul etmiştir. Zamanının bilimiyle ahlakına yoğun eleştiriler yöneltmiş olan Bacon, tümevarım ve tümdengelimden meydana geldiğini söylediği bilimsel yöntem konusunda önemli katkılar yapmıştır.

Roger Bacon, O.F.M. (C. 1220-1292), aynı zamanda Doktor Mirabilis (Latince: “harika öğretmen”) olarak bilinen, deneysel yöntemleri üzerinde önemli vurgu, İngiliz filozof ve Fransisken rahibi oldu. Bazen modern bilimsel metodun ilk Avrupa savunucularından biri olarak Platon ve Aristoteles. eserlerinden esinlenerek yatırılmaktadır

Roger Bacon Ilchester Friary de 1213 ya da 1214 yılında muhtemelen, Somerset Ilchester doğdu.  doğduğu tarih için tek kaynak kırk sene geçti “diye, 1267 yılında yazılmış Opus Tertium, onun ifadesi ilk alfabe “öğrendi. 1214 doğum tarihi ve o literal varlık değildi varsayar o 13 yaşında Oxford’da mensubu bu yana 40 yıl geçtiğini ifade olabilir. o edebi olsaydı, onun doğum tarihini daha 1220/1222 civarında olduğu beğenildi. Aynı pasajda yılında tüm ama iki o kırk yıl için her zaman çalışmaya meşgul olduğunu bildirmektedir. Ailesi İngiltere Henry III, onların mülkiyet fırtınalı döneminde, iyi, ama-off anlaşılmaktadır Ailenin satılarak yağmalanmıştır ve birkaç üyesi sürgüne tahrik idi.

filozof/roger bacon -estatua” 217″ 214″

Ssadfdf ve okudu daha sonra Aristoteles üzerine ders, Oxford’da master oldu. Doktor Mirabilis ölümünden sonra ve figüratif olarak başlık – o hiç bir doktora verildi hiçbir kanıt yoktur. 1237 ve 1245 Bazen arasında, daha sonra Paris Üniversitesi, Avrupa’da entelektüel hayatının merkezine de konferans başladı. 1247 ve 1256 yılları arasında nerede olduğu, ancak belirsiz yaklaşık 1256 o Fransisken Sipariş bir Keşiş oldu. bir Fransisken Keşiş olarak, Bacon artık, bir eğitim sonrası düzenlenen 1260 sonrası faaliyetlerini daha da özel onayı olmadan yayın kitap veya broşür gelen Friars yasaklayan bir Fransisken yasa ile sınırlandırılmıştı.

Bacon 1265’te Papa Clement IV oldu Kardinal Guy le Gros de Foulques, onun tanıdığı aracılığıyla bu kısıtlama atlatılabilirdi. Yeni Papa Bacon onu teoloji içinde felsefenin yeri konusunda yazmak için sipariş bir görev verilir. Sonuç olarak Bacon Aristoteles felsefesini ve yeni bilim yeni bir İlahiyat hayata nasıl olabileceğini ilgili görüşlerini sundu Papa onun Opus majus gönderdi. Opus maius yanında Bacon da simya ve astroloji belki de onun Opus eksi De multiplicatione specierum, ve, diğer eserler gönderdi.

Papa Clement ve 1268 yılında öldü 1277 ve 1279 yılları arasında bazen, Bacon Ascoli ve Jerome, Fransisken Düzeni Bakanı-Genel ev hapsinde yerleştirildi. Bacon’un zorluklar muhtemelen deterministik astroloji dahil olmak üzere bazı felsefi doktrinler, öğretim yasaklandı 1277 ve kınamaların, ilişkilidir. Bir süre sonra 1278 Bacon onun çalışmalarını sürdürdü Oxford’daki Fransisken House döndü