Felsefeciler

René Girard (Filozoflar Biyografileri)

filozof/rene-girard-42″ 193″ 261″

René Girard

 

René Girard (25 Aralık, 1923, Avignon, Fransa doğumlu) bir Fransız tarihçi, edebiyat eleştirmeni ve sosyal bilim filozofudur. Eserleri antropolojik felsefe geleneğine aittir. Hangi o aşağıdaki fikirler geliştirdi birkaç kitap (aşağıya bakın), yazarı:

1. mimetik arzu: taklit değil, sadece ve arzu da ancak öğrenmeyi etkilediği taklit arzusu bir çatışma nedeni davranış bir yönüdür

2. günah keçisi mekanizması fedakarlık ve insan kültürünün vakfın kökeni, din ve mimetik rekabet gelebilir şiddet kontrol etmek için insan evriminin gerekliydi,
3. İncil önceki iki fikir ortaya çıkarır ve günah keçisi mekanizması kınadı.

René Girard yazılarında pek çok alanı kapsamaktadır. eserinin resepsiyon bu alanların her birinde farklı olsa da, edebiyat eleştirisi, eleştirel teori, antropoloji, teoloji, psikoloji, mitoloji, sosyoloji, ekonomi alanlarında yaptığı hipotezler ve fikirlerini kullandığı ikinci edebiyat büyüyen bir vücut var kültürel çalışmalar, ve felsefe.

 

1923 yılında Avignon’da doğan Girard, 1943-47 yılları arasında Paris’teki Ecole des Chartres’de tarih ve arşiv okudu. Ortaçağ tarihi konusunda uzmanlaştı ve 1947’de bir yıllığına Indiana Üniversitesi’ne gitti. Burada çalışmalarını sürdürürken dile merak saldı. Duke Üniversitesi’nde bir süre görev yaptıktan sonra Johns Hopkins’te profesör oldu. 1981’de Stanford’da göreve başladı ve 1995’te emekli oldu. Meslektaşları, Girard’ın tezlerini tartışmak üzere 1990 yılında ‘‘Şiddet ve Din’’ isimli bir platform oluşturdu. Söz konusu platform, her yıl ABD’de veya muhtelif Avrupa ülkelerinde çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca yine Girard’in fikirlerini tartışmak üzere kurulan Contagion Dergisi de 1994’ten beri yıllık olarak yayımlanıyor.

Kitapları arasında, Feodor Dostoyevski: Yeraltının Doğuşu, Şiddet ve Kutsal, Kıskançlığın Tiyatrosu: William Shakespeare, Şimşek Gibi Düşerken Şeytanı Gördüm sayılabilir. İnsan Doğasının Geleceği, Kamusallığın Yapısal Dönüşümü var.
filozof/rene-girard3_qg” />

İlgili Makaleler