Felsefik Anekdot & Fıkra

Piyangonun Zararları/Sonuçları (Gerçek Olay-Felsefi Anekdot)

Avustralya’da devlete ait bir şirketin çalışanları ve aileleri yılbaşı dolayısı ile tertip edilen gecede, bir gece kulübünde eğlenmektedirler. Bir ara bu şirketin genel müdür tuvalete gittiğinde arkadaşları ona şaka yapmak isterler. Adamın çantasını karıştırıp loto biletini bulan yardımcısı biletteki numaraları bir yere kaydeder ve gidip garson kıza şakadaki rolünü anlatıp büyük ikramiyeyi kazanan numaranın bunlar olduğunu ilan etmesini ister.

Hiçbir şeyden habersiz adam tuvaletten döner. Saatler yeni yılı gösterdiğinde garson kız salonun ortasına gelip “Yılbaşı lotosu biraz önce çekildi, bir kişi altı bildi ve tam 15 milyon dolar kazandı, size kazanan numaraları okuyorum…” deyip adamın numaralarını okur.

Herkes gibi müdür de cüzdanından biletini çıkartır, numaraları kontrol eder, gözlerine inanamaz, bir kızarır, bir şaşırır. Heyecanlanan müdür, garson kızı çağırıp numaraları bir daha öğrenir, biletini bir daha kontrol edip kesinlikle kazandığına emin olur. Bir kadeh viskiyi dibine kadar içtikten sonra ayağa kalkar ve söze şöyle başlar:

-”Sizlere kısa bir açıklamam var, yıllardan beri çalıştığım bu şirketten ve sizlerden nefret ediyorum. Karımı ve çocuklarımı da hiç sevmiyorum, karımı altı aydan beri sekreterim ile aldatmaktayım. Artık hepinizin canı cehenneme, ben sekreterimi alıp Amerika’ya gidiyorum, çünkü lotodan tam 15 milyon dolar kazandım!”

Bu gerçek hikaye sonunda adamın, meslek hayatı ve evliliği sona eriyor…