Tarihi Şahsiyetler

Paolo Rossi Kimdir, Hayatı, Kariyeri, Hakkında Bilgi

ROSSI, Paolo (1956) İtalyan, futbolcu. Ülkesinin üçüncü kez dünya şampiyonu olmasına katkıda bulunmuştur.

Vicenza’da doğdu. Futbola 13 yaşında LR Vicenza Kulübü’nün yıldızlar takımında başladı. 15 yaşında girdiği genç takımda öne çıktı. Daha sonra, A takımına yükseldi ve 19 yaşındayken LR Vicenza’nın birinci kümeye yükselmesinde rolü oldu.

Peregia takımına transfer olduktan sonra milli takım formasını art arda giymeye başladı. 1978 Dünya Kupası’nda gösterdiği oyunuyla uluslararası düzeyde ün kazandı. 1980 yılında İtalya liginde ortaya çıkarılan bir şike olayına adı karıştı. Şike yaptığını kabul etmemesine karşın, futbol federasyonu tarafından cezalandırıldı. Cezasının bitmesinden sonra gene futbola döndü. 1982 Dünya Kupası’nda şampiyon olan İtalyan milli takımında yer aldı ve attığı gollerle takımının şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

Çalımları, etkili kafa vuruşları ve golcülüğü ile tanınan Rossi, 1982’de Avrupa’da yılın futbolcusu seçilmiş, yalnız o yılki takımı olan Juventus’un değil, dünyanın en pahalı futbolcularından biri olmuştur. 1982-1983 sezonunda Atina’da    oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Turnuvası finalinde Juventus takımında yer almıştır.

İlgili Makaleler