Felsefe Yazıları

Oğlak Burcu Genel Özellikleri

oglak-burcu-5.jpg” border=”0″ align=”left” />(22 Aralık-20 Ocak)

Yönetici Gezegeni: Satürn
Grup: Öncü
Elementi: Toprak
Renk: Kahverengi, koyu gri
Pozitif kaliteleri: Zorluklara dayanan, güvenilir, sabırlı, kararlı, düzenli
Olumsuz ve zayıf yanları: İnatçılık, karamsar, cimri, materyalist, mevki düşkünü.
Enerji Merkezi: 5. çakra Vişhudi

Oğlak burçları ciddi, güvenilir, sorumluluk sahibi olmaları ve yılmadan çalışmaları ile bilinirler. Gelişmiş bir görev duyguları vardır. Çok genç yaştan itibaren omuzlarına sorumluluk yüklenmeye ve çalışmaya başlayabilirler. Ancak çok iyi birer iş adamı-kadını olabilirler. Yöneticilik yetenekleri çok gelişmiştir.
Oğlaklar çok disiplinlidir. Hedeflerine ulaşmak için yılmadan çalışırlar. Kolay kolay gevşeyemeyen bir yapıları vardır. Kolayca güvensizliğe, karamsarlığa kapılabilirler. Genellikle çok genç yaşlarında başlayan yetişkin hayatları sebebiyle somurtkan ve ciddi tiplerdir. Ancak oğlaklar yaşları ilerledikçe çocuklaşırlar. Fiziksel görünümleri, yaşlansalar dahi genç kaldığı gibi, edindikleri deneyimlerin ışığında yaşlandıkça bilgeleşerek çocuklar gibi sadeleşebilirler.
Genellikle duygularını göstermeyen, derinlerde yaşayan, maddi güvenliğe önem veren insanlardır. Maddi durumları iyi değilse kolayca endişelenip, kendilerine olan güvenlerini yitirebilirler.
Utangaçlıkları ve içe kapanık olmaları veya işleriyle fazlaca meşgul olmaları sebebiyle kolay arkadaş edinemeyen tiplerdir. Ancak sahip oldukları az sayıda arkadaşlarını ömür boyu bırakmaz ve unutmazlar.
Geçmişe, anılara ve köklerine bağlıdırlar. Bu zaman zaman tutuculuğa varabilir. Gelenekçi ve muhafazakar tiplerdir.
Oğlak çekingen, hemen kendini belli etmeyen ve toprak elementinden bir burçtur. Ancak emin olduklarında harekete geçeceklerdir. Oğlak evlilik hayatına ve aile bağlarına çok önem verir. Aldığı sorumlulukların fazlasıyla farkındadır. Bir aile kurmak, koruyucu davranmak, özellikle erkek Oğlaklar açısından ileride baba figürünü oynamak hayatlarında önem kazanabilir.
Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürndür. Satürn 5. çakramız olan Vişhuddi’nin de yöneticisidir. Satürn kişiyi evrim yolunda çeşitli testlerden geçiren eğitim veren, kişinin zayıf yanları ile yüzleşip güçlenmesini sağlayan kısacası ‘öğretmen’ bir gezegendir.
Haritamızdaki kuvvetli bir Satürn etkisi ile kişi hayatında erken yaşlarda zorluklarla karşılaşabilir, dayanıklılık geliştirmiş olabilir. Ciddi ve sorumluluk sahibi olabilir. Oğlak burçları bu özellikleri ile tanınırlar ancak kolayca kötümser de olabilirler.
Bu çakra Vişhuddi eğer pozitif kullanamıyorsak kişinin kendini yalnız hissetmesine ve hayata kötümser bakmasına sebep olur. Bu çakranın bize kazandırdığı pozitif nitelik Kollektiflik ve hayatı bir oyun gibi görüp ona izleyici konumunda bakarak neşe duyabilmektir. Oğlak burçları Vişhuddi çakralarında ki, derinlerde sahip oldukları bu güçleri uyandırabilirlerse yaşadıkları zorluklara izleyici konumunda objektif bakarak hayatın tadını daha çok çıkarabilir ve kendilerini kollektiviteye yani tüm insanlığa açabilirler. Bu şekilde yalnızlık, güvensizlik ve karamsarlıktan sıyrılabilirler.