WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Mustafa Seyit Sutüven Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi – Sosyolojisi.com
Edebi Şahsiyetler

Mustafa Seyit Sutüven Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi

SUTÜVEN, Mustafa Seyit (1908-1969)

Türk, şair. Belli bir akıma bağlı olmaksızın yazdığı lirik ve mitolojik şiirleriyle tanınmıştır.

Edremit’te doğdu, 14 Ekim 1969’da İzmir’de öldü. İlkokuldan sonra özel öğrenim gördü, dışardan sınava girerek Balıkesir Lisesi’ni bitirdi. Edremit’te babası gibi ticaretle uğraştı. Bir kırtasiye dükkânını işletti. Siyasetle de ilgilendi. Edremit’te Demokrat Parti’nin kurulması için çalıştı.

Sutüven, mitolojik olayların geçtiği bir çevrede, Edremit’teki Kazdağı (İda Dağı) eteklerinde Afrodit’ in yurdunda yaşıyor olmaktan çok etkilenmiş, duygusunu şiirlerine de yansıtmıştır. 1934’te aruzla yazdığı ve Edremit yakınlarındaki efsanelerde yer alan Sutüven deresini ve çağlayanını anlattığı “Sutüven” şiiriyle tanınmıştır. Halk şiirinin hece ve ses zenginliklerinden yararlanmıştır. Servetifünun, Türk Dili, Yeditepe, Yeni insan gibi dergilerde yayımlanan destansı nitelikli duygusal şiirlerini sağlığında bir kitapta toplamamıştır. Şairin her duygusunu, her düşündüğünü, istediği biçimde haykırabileceğini savunmuş, hiçbir kalıp ve akıma bağlı kalmadan, aruz ve heceyle olduğu gibi serbest vezinle de şiirler yazmıştır.

• YAPITLAR (başlıca): Bütün Şiirleri, (ö.s.), 1976.

Türk ve Dünya Ünlüleri Ansiklopedisi