Filozoflar

Mou Zongsan (Filozoflar Biyografileri)

Mou Zongsan (1909-1995)

Mou Zongsan (Çince; pinyin: Mou Zōngsān; Wade-Giles: Mou Tsungsan, 1909-1995) bir Çin Yeni Konfüçyüsçü filozof. O ve Shandong eyaletinde doğdu, 1909 yılında Pekin Üniversitesi’nden mezun oldu. 1949 yılında Hong Kong ve daha sonra Tayvan taşındı ve hayatının geri kalanı için Çin dışında kaldı. Onun düşünce ağır olan üç Eleştiriler o Çince’ye çevrildi Immanuel Kant tarafından ve Tiantai Budist felsefe her şeyden etkilenmiştir.

Hayatının son 40 yılında, Mou “Neo-Taocu,” Konfüçyüs ve Budist felsefe (altı ciltlik toplam) Summum Bonum (Çin tarihinde yaptığı 1985 eser sonuçlanan yapıcı felsefi risalelerin bir grup, tarih yazdı; pinyin: yuanshan lun), hangi o Tiantai Budizm itibaren tahsis kavramlar bir dizi ile yeniden işlenmiş bir Konfüçyüsçü tabanlı felsefesi ile Kant’ın sisteminde sorunları düzeltmek için çalışmıştı.

Çin Halk Cumhuriy filozof-2/mou zongsan eti’nde, Mou özellikle onun kültürel gelenekçilik ve geleneksel bir Çin değeri olarak demokrasi için yaptığı savunma ile ünlüdür.

Eserleri

Mou’s tüm eserleri hakkında 60 yıl içinde yazılı fazla 30 cilt kitap bulunmaktadır. dini çalışmalar ve felsefe programlarında, ilgi, son 30 yıl içinde kendi üretimi çoğunlukla ödenir. Bu Çin felsefesi ve felsefi eserleri öyküsü ayrılabilir.

Hayatı

Qixia, Shandong bir hancı ailesinin ferdi olarak doğdu. Pekin Üniversitesi’ne üniversite hazırlık (1927) ve yüksek lisans dersleri (1929) için. Bu süre içinde Mou kendisi tarafından supplanted kadar Çin’in en ünlü filozof olmak yakında Xiong Shili, Yeni Bilinç-Sadece tez yazarı takipçisi ve oldu. 1933 yılında mezun olduktan sonra, Mou bir ortaokul öğretmeni olarak çalışan ülke çapında taşındı. 1949 yılında Tayvan Milliyetçi hükümet izledi. 1960 yılında ve Hong Kong’a taşındı sonunda Hong Kong Yeni Asya Koleji (Hong Kong Çin Üniversitesi parçası) bir göreve geldi. Hayatının Mou son yirmi yılda bir entelektüel ünlü bir şey oldu. O Hong Kong Üniversitesi, Ulusal Tayvan Normal Üniversitesi ve Ulusal Tayvan Üniversitesi’nde Konfüçyüs, Budist, Taocu ve Kantçı felsefe üzerine sık sık dersleri verdi. O Tayvan ve Hong Kong üst akademik işlerde müritleri onlarca bırakarak, 1995 yılında Taipei öldü.