Nedir ?

Mars’a Yerleşim insanlığın kaderi! (Bilim Ve Yaşam)

bilimteknoloji/mars” 233″ 233″ Mars’a Yerleşim insanlığın kaderi!

“Farenheit 451” ve “Mars Yıllıkları’ adlı ünlü eserlerin yazarı Ray Bradbury Mars gezegeninde yerleşim kurulması gerektiğini söyledi.

Video konferans aracılıyla Meksika’daki Guadalajara kentinde düzenlenen uluslararası kitap fuarına katılan Bradbury, “40 yıl önce Ay’a ayak basan insanoğlunun Mars’ı yerleşime açmak için Ay’da kalmalıydı” diye konuştu.

Fuarın onur konuğu olan 90 yaşındaki Bradbury, “İnsanoğlu Mars’ı kolonize etmeli, çünkü bu onun kaderidir” dedi.

ABD’nin California eyaleti Los Angeles kentindeki evinden seslenen Bradbury, “Mars’a gidilememiş olunması beni kaygılandırıyor. Ay’a gitmeliyiz, orada bir istasyon kurarak Mars’a yönelmeli, orayı fethederek Marslı olmalıyız” diye konuştu.

“Farenheit 451” ve “Mars Yıllıkları” adlı ünlü bilim kurgu eserlerin yazarı Bradbury, sözlerini, “Mars’ı fethettikten sonra Güneş’e en yakın yıldız sistemi Alfa Centauri’ye yönelmeliyiz” diye sürdürdü.

Ünlü bilim kurgu yazarı sorulara cevap verirken, babası fakir olduğundan üniversiteye gidemediğini ve en iyi eğitimi 10 yıl süreyle kütüphanelerde kitap okuyarak aldığını söyledi.

“En iyi eğitimi kütüphanelerde alırsınız, üniversite tecrübesi iyi bir tecrübe olmuyor” diyen Bradbury, “Farenheit 451” adlı romanını da 1951 yılında California Üniversitesinin kütüphanesinde yazdığını belirtti.

Mars

 
bilimteknoloji/mars-2 Mars (eski adıyla Merih), Güneş Sistemi’nin dördüncü gezegenidir. İsmi Eski Roma’daki savaş tanrısı Mars’tan gelmektedir (Bu Tanrı Eski Yunan Mitolojisinde Ares’e karşılık gelir). Gece temiz bir havada basit bir teleskopla kırmızılığı görülebilir.

Mars’ın 1877 yılında Amerikan astronom Asaph Hall tarafından keşfedilen Phobos ve Deimos adında iki uydusu vardır. Bu uyduların nasıl oluştukları bilinmemekle beraber, Mars’ın kütle çekim alanına kapılmış asteroitler oldukları düşünülmektedir. Bu uyduların isimleri Eski Yunan Mitolojisinde Ares’in Afrodit’ten olma iki oğlu Phobos ve Deimos’tan gelmektedir.

Gel-git etkileri yüzünden, tıpkı Dünya ve Ay gibi her iki uydunun da yalnız bir yüzü Mars’a dönüktür. Phobos Mars’ın çevresinde Mars’ın kendi ekseni etrafında döndüğünden daha hızlı döndüğü için yörüngesi giderek küçülmektedir. Bu nedenle ileriki bir tarihte Phobos Mars’a çarpacaktır. Buna karşın, Deimos Mars’tan yeterince uzakta olduğu için, yörüngesi giderek büyümektedir.

İlgili Makaleler