WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Kurt Leese Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi – Sosyolojisi.com
Filozof Biyografileri

Kurt Leese Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi

LEESE, Kurt (1877-1965)

Alman, tanrıbilimci. Hıristiyan anlayışı ile yaşam felsefesinin kurallarını bağdaştırmaya çalışmıştır.

6 Temmuz 1877’de Gollnow’da doğdu, 6 Ocak 1965’te Hamburg’ta öldü. Hamburg Üniversitesi’nde felsefe ve doğabilimleri öğrenimi gördü. Özellikle Hıristiyanlık’m doğuşu, gelişimi, düşünce ve inanç yapısı konularında çalıştı. 1935’ten sonra Hamburg Üniversitesi’nde felsefe profesörü olarak görevini sürdürdü.

Leese’nin amacı Hıristiyanlık’taki Tanrı sevgisine dayanan inançla yaşam felsefesinin ilkelerini uzlaştırmak, dini yeni bir yaşam felsefesinin kaynağı durumuna getirmektir. Ona göre yaşam felsefesinin temel sorunu tinsel olmayan, doğal yaşamla tanrısal varlıkta birliğe ulaşan tin arasındaki diyalektiği açıklamaktır. Bu diyalektik içgüdü, duygu, bilinçsizlik, sevgi, gövdesellik, tinsellik, yeryüzü yaşamı, acı, ilgi gibi değişik varlıklarda, dinle bağlantısı olmayan doğa bilimlerinin sorunlarında bulunur.

•    YAPITLAR (başlıca): Philosophie und Tbeologie im Spatidealismus, 1929, (“Geç İdealizmde Felsefe ve Tanrıbilim”); Naturreligion und christliche Glaube, 1936, (“Doğa Dini ve Hıristiyan İnancı”); Recht und Grenzen der natürlichen Religion, 1954, (“Hukuk ve Doğal Dinin Sınırları”); Der Unbekannte Gott, 1961, (“Bilinmeyen Tanrı”).

Türk ve Dünya Ünlüleri Ansiklopedisi