Nedir ?

Kulak İşitme Cihazları Nedir, Nasıl Kullanılır Hakkında Kısa Bilgi

Elektronik işitme cihazları veya sistemleri, sağırlık hastalığı gibi duyma engellilere özellikle işitme alanında yardımcı olabilen sistemlerdir.

Çalışma sistemi ve yerleştirilmesi

Gerekli olan küçük ve kulağa kolayca yerleşebilecek sistem için ilk önce muayene aşaması vardır. Engellinin kulağında herhangi bir yaralanma, zedelenme ya da dış kulağın olmaması gibi sorunlar yoksa sistem için uygundur. Dış kulağın olmaması durumunda sentetik yapay bir dış kulak yapılabilmektedir ve bu sorun giderilmektedir. Yaralanmalarda ise türlü tedaviler ile sorun giderilmektedir. Eğerki sorun, Orta kulakta ise o zaman bu sisteme gerek duyulmaktadır. İç kulak ile orta kulağın bağlantısını sağlayan oval pencereye yerleştirilir. Cihaz, ses sinyallerini güçlendirir ve böylece duyma olayı başarıyla gerçekleşir.

Diğer çeşit tedaviler

Kök hücre teknolojisi ile bu tür problemler de artık giderilebilmektedir. Yapılan kök hücre tedavileriyle, kulağın herhangi bir yerindeki sağlık sorunları halledilmektedir. Sinir hücrelerinde ortaya çıkan sorunlarda ise özel sistemler de kullanılabilmektedir. Kulak çeperinde meydana gelen sorunlar için ise kulak çeperinde yapılabilecek bir müdahele ile sorun halledilebilmektedir.