Türk Sosyologlar

Hüsamettin Arslan

Şuraya atla: kullan, ara

Hüsamettin Arslan (d. 12 Ocak 1956, Ordu – Mesudiye), sosyolog , Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi.

Yatılı okuduğu Tunceli Öğretmen Okulunu bitirdi. 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal İdari ve Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1979 – 1981 yılları arasında aynı fakültede yüksek lisans yaptı ve “Ondokuzuncu Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğun’da Sanayileşme Girişimleri” konulu bir yüksek lisans tezi hazırladı.

Doktorasını 1986 – 1991 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde yaptı ve doktora bittikten sonra yayınlamış bulunduğu “Epistemik Cemaat / Bir Bilim Sosyolojisi Denemesi” (Paradigma Yayınevi, İstanbul 1992) adlı bir doktora tezi hazırladı.

Çalışmakta olduğu Sosyoloji alt bilim dalı Genel Sosyoloji ve Metodolojidir. Çalışmaları ; Bilgi Sosyolojisi, Bilim Sosyolojisi, Sosyal Bilimlerde Yöntem ve Hermeneutik alanlarında yoğunlaşmıştır.

Çeşitli dergilerde bilgi , bilimsel bilgi ve bilim üzerine makaleleri ve yabanсı dillerden yaptığı sosyoloji kitapları çevirileri yayınlanmıştır.

Halen Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde profesördür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Uludağ Üniveritesi Sosyoloji Bölümü


“Hüsamettin_Arslan&oldid=19087275” adresinden alındı.

 

 

 

İlgili Makaleler