Filozof Biyografileri

Hermann Rorschach Kimdir, Hayatı, Kitapları, Hakkında Bilgi

RORSCHACH, Hermann (1884-1922) İsviçreli psikiyatrist. Ruhsal bozuklukların tanısında kullanılan ve kendi adıyla anılan psikolojik test yöntemini geliştirmiştir,

8 Kasım 1884’te Zürich’te doğdu, 2 Nisan 1922’de Herisau’da öldü. Bir resim öğretmeninin oğluydu. Ortaöğrenim döneminde resme, desen çizmeye büyük ilgi duymasına karşın, çeşitli üniversitelerde yaptığı tıp öğrenimini, 1909’da Zürich Üniversitesi’nde tamamladı. Bir yandan Münstelingen Akıl Hastanesi’nde görev yaparken, öte yandan da, o dönemin ünlü psikiyatristlerinden biri olan Eugen Bleuler’le üniversitede birlikte çalışan Rorschach, sanrılar üzerine teziyle 1912’de psikiyatri uzmanı oldu.

1913’te bir yıla yakın bir süre Rusya’da Moskova yakınlarında bir sanatoryumda çalıştı. Dönüşünde Herisau kanton akıl hastanesinde başhekim yardımcısı olan Rorschach, ölümüne değin bu görevde kaldı. Bleuler ve Jung’ un etkisiyle psikanalize duyduğu ilginin sonucu olarak, 1919’da İsviçre Psikanaliz Derneği’nin kuruluşuna katıldı ve derneğin ikinci başkanı seçildi.

İlgili Makaleler