WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Harmonia Ne Demek, Kimdir, Yunan Mitolojisinde Yeri – Sosyolojisi.com
Mitoloji

Harmonia Ne Demek, Kimdir, Yunan Mitolojisinde Yeri

 

Harmonia, Yunan mitolojisindeki çift soylu karakterlerden birisidir. İlk efsanede Afrodit ve Ares’in, ikincisinde ise Zeus ve Elektra’nın kızı olarak gösterilir, yani ilk efsanede Thebai krallığından, ikincisinde ise Dardanos soyundan gelmektedir. Ama her ikisinde de değişmeyen şey, Kadmos’un eşi olmasıdır.

Thebai efsanesinde bu güzeller güzeli kıza verilen üstün hediyelerden bahsedilir; birisi Kharitlerin dokuduğu elbise, ötekisi ise zarif bir kolyedir. Yasak bir aşkın meyvesi olan Harmonia ile (kendisi, ebeveynlerinden dolayı Athena ve Hephaistos’un kinlerine hedef olacaktır) kimsenin paylaşamadığı bu armağanlarının Thebai şehrine felaket getirdiği söylenir. Ayrıca, Kadmos’dan doğan beş çocuğunun da kaderleri özeldir.

Diğer efsanede ise, Dardanos ve İasion’un kızkardeşi olarak gösterilen Harmonia, Zeus’un kaçırdığı kızkardeşini arayan Kadmos’la Semendirek’te tanışır ve evlenirler.

Bu arada, Kadmos’un eşi olan Harmonia’dan başka, bir de Kharitlerin arasında bulunan, uyum ve dengeyi temsil eden Harmonia vardır ki bu ikisi sıkça karıştırılır