Kimdir

Halit Ertuğrul kimdir? Hayatı ve eserleri

Halit Ertuğrul kimdir? Hayatı ve eserleri: Egitimci-yazar Dr. Halit Ertuğrul, Adıyaman’ın Besni ilçesinin Şaınbayat nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, ortaokul ve öğretmen okulunu da Kırşehir’de okudu. Niğde Eğitim Enstitüsünü bitiren Dr. Halit Ertugrul, daha sonra Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalından da mezun oldu. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi, Yönetim Bilimleri Bölümünde yüksek lisans; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde de doktora çalışmalarını tamamladı. “Osmanlıdan Günümüze Azınlık ve Yabancı Okulları, Bu Okulları Bitirenlerin Türk Toplumunda Üstlendiği Roller” isimli doktora çalışması, Kültürümüzü Etkileyen Okullar adıyla basıldı ve büyük ilgi gördü.

Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmam olarak çalıştı.

Çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yapan Dr. Halit Ertugrul, yurt içi ve yurt dışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı.

Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitabı ve çok sayıda da makale ve yazısı yayınlandı. Kitapları sayısız ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet ve Aysel gibi eserleri yüzlerce baskı yaparak, erişilmez rekorlar kırdı.

Egitimci-yazar Dr. Halit Ertuğrul, kitaplarının çok yoğun bir şekilde ilgi görmesi nedeniyle, her gün okuyucularından onlarca mektup, mesaj, telefon ve e-mail almaktadır. Bilimsel ve kültürel faaliyetlerini sürdüren Dr. Halit Ertuğrul, “Öğretmede Yeni Teknikler”, “Öğrenmede Yeni Teknikler”, “Çocuk Eğitiminde Yeni Teknikler”, “Günümüzde Gençlik Problemleri ve Çözümler”, ‘’Aile İçi Eğitim” gibi konularda konferanslar vermektedir. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr. Halit Ertugrul, ayrıca yılın öğretmeni de seçilmiştir.

Dr. Halit Ertugrul evli ve iki çocuk babasıdır.

■ Kendini Arayan Adam

■ Kendimi Buldum

■ Düzceli Mehmet

■ Aysel

■ Aşk Böyle Yaşanır

■ Yeni Bir Hayat

■ Dünyayı Ağlatanlar

■ Uçurumdan Dönüş

■ Gençlik Mektupları

■ Adım Adım Evlilik

■ Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi

■ Kültürümüzü Etkileyen Okullar

■ Dünyama Bahar Geldi

■ Eğitimde Bediüzzaman Modeli

■ Kendimizi Nasıl Yetiştirelim

■ Öğrencinin Başarı Kılavuzu

■ Öğretmenin Başarı Kılavuzu

■ Siz Kimsiniz?

■ Çocuğumu Bana Verin

■ Selim ve Hande

• Kitap Okumada Yeni Teknikler

■ Bilimsel Çalışmada Yeni Teknikler

■ Canan

■ Emre

■ Okuyuculardan İbretli Mektuplar

■ Günümüzden Hizmet Öyküleri

■ Öğretmenlerden Hizmet Öyküleri

■ Kendini Arayan Kadın

■ Aradığını Bulan Kadın

■ Gizemli Davet

■ Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım?

■ Gençlik Sorunları ve Çözümleri

■ Şark Kızı

■ Son Umut