Nedir ?

Hackerlar, bu kez CIA sitesini ‘çökertti’

Hackerlar, bu kez CIA sitesini ‘çökertti’

 
bilimteknoloji/hackerlar Bilgisayar korsanları grubu Lulz Security, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’in internet sitesini geçici olarak çökerttiğini duyurdu.

CIA.gov’u hedef aldığı iddia edilen sanal saldırı, grubun, olası hedefleri kendilerine bildirmeleri için, hayranlarına özel telefon hattını hizmete sokmasıyla aynı gün yaşandı.

Lulz Security, siber saldırıyı sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyurdu.

CIA internet sitesine, Çarşamba günü çeşitli zamanlarda erişilemedi ancak sitenin bugün yeniden hizmet vermeye başladığı görülüyor.

LulzSec grubunun iddiası da henüz doğrulanamadı.

CIA sitesindeki kesintiye grubun düzenlediği saldırının mı yoksa çok sayıda internet kullanıcısının siteye erişmeye çalışmasının mı yol açtığı netleşmedi.

‘Hizmet dışı’

LulzSec, son aylarda Sony, Nintendo ve Fox news internet sitelerine yönelik siber saldırılarıyla gündeme geldi.

Grubun dün de ABD Senatosu’na ait internet sitesine girdiği açıklanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nun internet sitesine siber korsanların giriş yapabilmesi ardından, güvenlik kontrollerinin gözden geçirileceği bildirildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamada olay “talihsiz” olarak nitelendi, ancak çalışanların güvenliğinin tehlikeye girmediği ifade edildi.

“Hükümetten hazzetmiyoruz”

Lulz Security’nin internet üzerinden paylaştığı dosyalar, senato ağına girdiklerine işaret ediyordu. Ancak dosyalardan hiçbiri “hassas belge” gibi görünmüyor.

Lulz Security grubu yaptığı açıklamaya “Amerikan hükümetinden çok da hazzetmiyoruz” diye başladı.

Açıklama, “Bu küçük, yalnızca eğlence için yaptığımız bir eylem ve senatonun sitesinden iç bilgiler aktarıyoruz. Bu sizce bir savaş eylemi midir? Bir sorun var mı?” diye devam etti.

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, kendisine yönelik siber saldırıları “savaş eylemi” kabul edeceğini ve arkasında devletlerin olduğu anlaşılan eylemlere konvansiyonel yöntemlerle cevap verme hakkını saklı tutacağını açıklamıştı.

İlgili Makaleler