WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Güneş Enerjisiyle Çalışan Uçak İsviçre’den Havalandı (Bilim ve Teknoloji) – Sosyolojisi.com
Nedir ?

Güneş Enerjisiyle Çalışan Uçak İsviçre’den Havalandı (Bilim ve Teknoloji)

Güneş Enerjisiyle Çalışan Uçak İsviçre’den Havalandı

Bilim-2/gunes_enerjili_ucak Tam anlamıyla güneş enerjisiyle çalışan deneysel uçak Solar Impulse, ilk uluslararası seferi için İsviçre’den Belçika’ya uçuyor.

Tek kişilik uçak, geçen yıl, 24 saatten fazla süre havada kalan ilk insanlı ve güneş enerjisiyle çalışan uçak olmasıyla tarihe geçmişti.

Solar Impulse HB-SIA, çok kuvvetli rüzgar muhalefesi sebebiyle üç saatlik bir gecikmeyle İsviçre’nin Payerne Havaalanı’ndan sabahın erken saatlerde havalandı.

Brüksel Havaalanı’na kadarki 600 kilometrelik bir uçuşu akşam saatlerinde tamamlaması bekleniyor.

Bir Boeing 777 kadar kanat genişliğine sahip olan Solar Impulse, ilk uçuşunu 2009 yılında İsviçre’de gerçekleştirmiş, geçen yıl da 26 saat durmadan uçarak gündüz saatlerinde topladığı güneş enerjisiyle, gece de havada kalabileceğini kanıtlamıştı.

Andre Borschberg adlı pilot ve Bertrand Piccard adlı girişimciden oluşan ekip, Solar Impulse’ın Fransa, Lüksemburg ve Belçika üzerinden uçuşunun, uluslararası hava trafiği şebekesinden yararlanması gerekeceğinden ayrı bir sınav olacağını kaydettiler.

Ekip, Solar Impulse’ın daha gelişmiş bir şeklini 2012 yılında dünya çevresinde uçurmayı hedefliyor.

Solar Impulse’ın İsviçre-Belçika seferinin, ekibin internet sayfasında canlı olarak izlenebileceği bildiriliyor.