Nedir ?

Facebook genç bir hackerı işe aldı

Facebook genç bir hackerı işe aldı

bilimteknoloji/facebook_hacker Hackerlar, şirketlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Sony’nin ardından bu kez de bilişim devi Apple hacker saldırısına uğradı. Şirketler veri hırsızlığıyla uğraşırken, Facebook genç bir hackerı işe aldı.

ABD’li dev teknoloji şirketi Apple, bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Anonymous adlı hacker grubun üstlendiği saldırı, Apple’ın online işlemlerinin yapıldığı bir sayfaya düzenlendi. Anonymous, 27 kullanıcı adı ve şifrenin ele geçirildiğini açıkladı.

iPhone ve iPad’in mimarı Apple, saldırıya ilişkin açıklama yapmadı. Hacker saldırısına uğrayan internet sayfası kullanım dışı bırakıldı.

Anonymous adlı hacker grubu, WikiLeaks karşıtı kurum ve şirketleri hedef alan saldırılarıyla tanınıyor. Grup haziran ayında, Sony, Amerikan Merkezî Haberalma Teşkilatı CIA ve bir İngiliz polis biriminin internet sayfasına saldırı düzenleyen LulzSec ile birleşmişti.

Sony’nin kısa süre önce hacker saldırıları sonucu gördüğü zararın boyutları, Apple’dan daha vahim olmuştu. Nisan ayında, Sony’nin Playsation ağına sızılması sonucu 77 milyon müşterinin verileri çalınmıştı. LulzSec, kısa süre önce saldırılarını sonlandırdığını açıklamıştı.

Bilgisayar korsanına mükemmel iş teklifi

Facebook, iPhone ve Sony Playstation 3 ağına sızmayı başaran genç hacker George Hotz’a geçtiğimiz hafta iş teklifinde bulundu. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağlarından Facebook’un, George Hotz’u kadrosuna dahil ettiği yönündeki haberler, bir şirket sözcüsü tarafından Wall Street Journal aracılığıyla doğrulandı.

George Hotz, adını ilk kez 2008 yılında duyurdu. Hazırladığı bir yazılımla, iPhone kullanıcılarının resmi ortak AT&T dışındaki telefon şebekeleriyle de görüşebilmesini sağladı. Hotz, daha sonra yazılımı daha da geliştirerek, Apple’ın iPhone için özel olarak ürettiği ve sadece Apple mağazalarından alınabilen uygulamalarının da telefonlara yüklenebilmesini sağladı.

Genç hacker son olarak gözünü Playstation 3’e dikti. Geliştirdiği bir yazılımla, Playsation 3 kullanıcılarının oyun konsollarında, oyunların korsan kopyalarını da kullanabilmelerine olanak sağladı. Japon teknoloji devi Sony dava açmış, ama Hotz’un yazılımı geri çekme sözü vermesi üzerine mahkeme dışında uzlanma sağlanmıştı.

Kaynak: DW