Kimdir

Ekrem Dumanlı kimdir? Hayatı ve eserleri

Ekrem Dumanlı kimdir? Hayatı ve eserleri: Hakkında gözaltı kararı verilen Ekrem Dumanlı ile ilgili çeşitli kaynaklardan derlediğimiz bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

1964 Yozgat doğumlu Ekrem Dumanlı Lise 1′e kadar Yozgat’ta kalıp Lise 2 ve 3′ü Ankara‘da okumuştur. Ekrem Dumanlı, 16 yaşına girdiği yıl 12 Eylül’ün ertesi günü tutuklanmış, yargılanana kadar 1 yıl cezaevinde yatmıştır. Yargılanmasının ardından tahliye edilen, sonrasında da beraat eden Ekrem Dumanlı, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur.

Ekrem Dumanlı 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Kültür Sanat Servisi Editörlüğü ve Genel Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş, 1997 yılında medya üzerinde çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gitmiştir.

Ekrem Dumanlı Boston’da Emerson College’ta yüksek lisansını tamamlamasının ardından Ağustos 2001′de Türkiye’ye dönerek halen sürdürmekte olduğu Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Yayımlanmış birçok eseri bulunan Dumanlı’nın “Son Duruşma” adlı tiyatro eseri halen İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenmektedir.

Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve WAN (World Association of Newspapers) üyesi olan Ekrem Dumanlı, ayrıca BJK kongre üyesidir.  Ekrem Dumanlı, İngilizce bilmektedir. Evli, iki kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

Kaynak: http://www.haber7.com/guncel/haber/1247314-ekrem-dumanli-kimdir-ekrem-dumanli-zaman-gazetesi

Ekrem Dumanlı Kimdir? Yozgat’ta 1964 yılında dünyaya gelen yazar,1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. edebiyat derslerinin yanı sıra, 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Eğitimi için ABD’ye giden yazar, Boston’da Emerson College’ta yüksek lisansını tamamladı. 2001 yılında Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlenmek üzere Zaman Gazetesi’ne geri dönmüştür. Halen bu görevi sürdüren Dumanlı, medya ve edebiyat üzerine pek çok esere imza atmıştır. Halen Zaman Gazetesi’nde yazıları yayınlanan yazar, Basın Konseyi Yüksek Kurul ve WAN (World Association of Newspapers) üyeliği, BJK Kongre üyeliği ve Fatih Üniversitesi’nde öğretim üyeliği de yapmaktadır.

Kaynak: http://www.gazeteoku.com/ekrem-dumanli-kimdir/15

EKREM DUMANLI KİMDİR?

Ekrem Dumanlı (d. 1964 Yozgat), Türk gazeteci, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni.

Lise 1’e kadar Yozgat’ta kalıp Lise 2 ve 3’ü Ankara’da okuyan Dumanlı, 16 yaşına girdiği yıl 12 Eylül’ün ertesi günü tutuklanmış, yargılanmasına kadar geçen 1 yıllık sürede cezaevinde yatmış, yargılanmasının ardından tahliye edilmiş ve daha sonra da beraat etmiştir.[1] 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuş, bir süre edebiyat dersleri verdikten sonra 1993 yılında Zaman Gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Kültür Sanat Servisi Editörlüğü ve Genel Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş, 1997 yılında medya üzerinde çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gitmiştir.

Boston’da Emerson College’ta yüksek lisansını tamamlamasının ardından Ağustos 2001’de Türkiye’ye dönerek halen sürdürmekte olduğu Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.[2] Yayımlanmış birçok eseri bulunan Dumanlı’nın “Son Duruşma” adlı tiyatro eseri halen İstanbul Dünya Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenmektedir.

Medya Derneği Başkan Yardımcısı [3]ve WAN (World Association of Newspapers) üyesi olan Dumanlı, ayrıca BJK kongre üyesidir. Ekrem Dumanlı, bir dönem Fatih Üniversitesi’nde de ders verdi.

Ekrem Dumanlı, İngilizce bilmektedir. Evli, iki kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

Kaynak: http://www.haber3.com/ekrem-dumanli-kimdir-3078366h.htm#ixzz3LyAM8Kix

İlgili Makaleler