Kimdir

Ekrem Aytar kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi

Ekrem Aytar kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi: 1969 yılında Çanakkale ili Çan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi Fen-Edibiya Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde yaptı. Aynı üniversitenin eğitim fakültesinden formasyon (öğretmenlik) belgesi aldı. 1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığında ilkokul öğretmeni olarak öğretmenliğe başladı.

Yazı hayatına öğrencilik yıllarında başladı. Konya Postası gazetesinde Yediveren isimli kültür-sanat sayfasını hazırladı Kadın ve Aile, Şehrengiz, Kırkayak, Kırklar dergilerinde hikaye ve denemeleri yayınlandı. Başta Damla Yayınevi’nde olma üzere pek çok eseri yayınlanmıştır.

Eserleri: Aslan Postu Giyen Eşe Avcı Tilki, Ayakkabı Tamircisi, Ayıcık Oste, Balıkçı ile Balıkcık, Bıcırık ile Tırmık, Birey ve Toplum, Bonbon Masallar Dizi (8 Kitap), Değerlerimiz, Değirmenci Oğlu ve Eşek, Doğal Afetler, Dünyamız ve uzay, Eğlenerek Öğreniyorum Dizisi (5 Kitap), Eşek ile Köpekçik, Fare ile Kurbağa, Geyik ile Yavrusu, Güvercin ile Karınca, Güzel Kız ile Ayna, Güzel Ülkem Türkiye, Hophop Masallar Dizisi (8 Kitap), iki Güvercin, Karakaçan ile Kurt, Karga ile Tilki, Karga ile Tilki, Kartala Özenen Karga, Kendini Suda Gören Geyik, Kurt ile Kuzu, La Fonten Masalları Dizisi (10 Kitap), Lina ile Lulu, Meraklı Fare Rita, Meşe ile Saz, Minnoş, Oğlak ile Tilki, Ponpon Masallar dizisi. Robi Okul Yolunda, Sağlık ve Çevre, Seçme Çocuk Bilmeceleri-Tekerlemeleri, Seçme Çocuk Oyunları, Seçme Çocuk Piyesleri -Rontları, Seçme Çocuk Şiirleri, Sincap Mofi, Tonton Masallar Dizisi (8 Kitap), Yunus ile Maymun.

Kaynak: Türk Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ansiklopedisi, 2. Cilt, Hasan Latif SARIYÜCE, Nar yayınları, 2012

İlgili Makaleler