Mısır Mitolojisi

Duamutef (Mısır Mitolojisi Tanrıları)

duamutef.png 00 333 Duamutef Horus’un dört oğlundan biri ve Canopic bir kavanoz koruma tanrısı idi. Genellikle o tanrı Horus Elder (Heru-ur) ve tanrıça İsis oğlu olduğu söylenir. Ayrıca Osiris’in oğlu olduğuna dair Duamutef ve kardeşleri hakkında başka bir efsanede bulunmakta. Bu efsaneye göre bunlar ilkel okyanustan ortaya çıkan bir nilüfer çiçeğinden doğmuştur.

İlk Duamutef mumya bandajıyla sarılı olarak sergilendi. Yeni Krallık’tan yana bir çakal başkanı ile gösterilir.

Duamutef genellikle Lahit ve canopic kavanoz kapağı olarak gösterildi. kalp kıyamet Bazı görüntüler ona küçük bir lotus çiçeği üzerinde Osiris’in önünde kardeşleriyle birlikte bulunduğu görüntüsüyle.

Ölen tanrısını koruma ve cennete hazırlama için onların yardımcısı olarak Piramit metinlerde Duamutef kullanılırdı. canopic kavanozlar ve canpic sandıktan yazıtlarıda o açlık ve susuzluktan korumak için çağrılır.

Mısır Mitolojisinde göre o ve kardeşleri  gökyüzünün ana yönde koruyucuları olarak adanmışlardı. Duamutef adanmış ve yıldız tanrılarından biriydi. Bu nedenle Duamutef yıldız yerleştirilir yönü tanımlamak için astronomik belgeler üzerinde görünür.