Filozoflar

Dong Zhongshu (Filozoflar Biyografileri)

Dong Zhongshu

filozof-2/dong zhongshu Dong Zhongshu (Dŏng Zhòngshū; Tung Chung-shu; M.Ö. 179 – M.Ö. 104), Konfüçyüsçülük’ün Yeni Metin Okulu temsilcisidir.

Tung, insanın hayâtının „Göğün yolu“ ile değişebileceğine inanır ve Yin ve Yang ideasının etkisi altındaydı.

Dong modern Hengshui, Hebei 179 yılında M.Ö. doğdu. Han İmparatoru Jing döneminde imparatorluk hizmete giren ve Han İmparatoru Wu altında yüksek mertebeye yükseldi. imparator ile ilişkisi olsa da bozulduğu bir dönemde. Yazılarının kışkırtıcılık yaptığı sebebiyle hapse atıldı neredeyse idam edilecek duruma geldi.

Dong Zhongshu düşüncesinin bir Konfüçyüsçü etik çerçeve içine Yin Yang kozmoloji entegre edilmiş haliydi. O onun metinden gizli anlamlar arayan Gongyang Commentary geleneğini izleyerek, hem siyasi hem de metafizik fikirler için bir kaynak olarak İlkbahar ve Sonbahar Annals önemini vurguladı. O da Cennet ve İnsanlık yanı sıra bir padişahın meşruiyetini karar bir hükümdarlık hükümdar için kontrol ve dengeler bir dizi sağlamak için kurallar koyar Arasındaki İlişkilerin doktrinin yaratıcısı olarak kabul edilir.

Biri Han Kitap altında korunmuş üç bölüm halinde Ju Xianliang Duice olduğunu Dong Zhongshu, atfedilen iki çalışma vardır. günümüze kadar gelebilmiş yaptığı önemli işler dışında 82 bölümden oluşan İlkbahar ve Sonbahar Annals of bereketli Dew. İlkbahar ve Sonbahar Annals of bereketli Dew birden yazarlık birçok işaretler taşımaktadır. iş Dong tarafından yazılmış olup olmadığı kendini Zhu Xi, Cheng Yanzuo, Dai Junren, Keimatsu Mitsuo ve Tanaka Masami dahil olmak üzere birçok bilim adamı tarafından kabul olmuştur. Bilginler şimdi sonradan ilave olarak, beş element teorisi tartışan ve çok işin geri kalanını da tartışmalıdır tüm geçişleri reddediyoruz. Bu beş kategoriye bölünmüş olabilir ilgisiz ya da gevşek ilgili bölümleri ve kısa eserler, bir koleksiyon olarak nazara güvenli görünüyor. En az ya da çok Gongyang Yorum ve okul ile bağlantılı ve Han Hanedanlığı boyunca farklı zamanlarda farklı kişiler bir takım tarafından yazılmıştır.
Dong Zhongshu hayatı için diğer önemli kaynaklar şiirinde Akademik’in Engellenme de düşünce, onun biyografi Han Kitabı dahil, onun Yin Yang ve uyaran-yanıt “Beş Element, üzerinde Risalesi” Han Kitap çeşitli yerlerde kaydetti kuramlar ve onun hukuki tartışmalarının parçalarıdır.