Nedir ?

Depresyon Hastalarına Müzikli Destek Tedavisi (Bilim ve Sağlık)

Depresyon Hastalarına Müzikli Destek Tedavisi

Bilim-2/notalar_ Finlandiya’da araştırmacılar, müzik terapisinin en azından kısa vadede depresyon tedavisinde yararlı olacağını belirledi.

Sözlü olmayan iletişim yöntemi, hastaların duygularını ifade etmelerinde kullanılıyor.

Britanya Psikiyatri Dergisi’nde yayınlanan ve 79 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları bu yöntemle tedavi edilen hastaların durumunda standart tedavi yöntemleri uygulanan hastalardan daha büyük bir ilerleme kaydedildiğini ortaya koydu.

Müzik tedavisi, İngiltere’de özellikle iletişim sorunları olan çocuklara yardımcı olmak amacıyla kullanılıyor.

Müzik eğitimi olan bir uzmanla birlikte çalgı çalmak ve şarkı söylemek çocukların kendilerini ifade etmelerine olanak sağlıyor.

Finlandiya’daki çalışmada, araştırmaya katılan depresyon hastalarının tamamına normal terapinin gerektirdiği psikolojik yardım ve gerekli ilaçlarla tedavi uygulandı.

Hastaların 33’ünün tedavisinde ise müzik terapistinin de katılımıyla aralarında davul çalmanın da bulunduğu müzik tedavisi kullanıldı.

Üç aylık tedavi sonunda da hastaların ansiyete ve depresyon tedavisinde diğerleriyle karşılaştırıldığından daha kayda değer bir ilerleme kaydedildi.

Imperial College’dan Dr. Mike Crawford, dergide yayınlanan başyazısında, ”Sonuçlar, bu tedavi yönteminin depresyondaki insanların ruh halini ve genel havalarını geliştirebileceğini ortaya koyuyor. Müzik, sosyalleştiren, keyif verici ve anlamlı bir uğraş. Müzikle uğraşmanın, insanları sözcüklerin yapamadığı ölçüde biraraya getirdiği söylenegelmiştir zaten” dedi. (bbcturkce)