WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Cuma Tatili Ne Zaman Kaldırıldı, Cuma Tatilinin Pazara Alınması – Sosyolojisi.com
Siyasi Tarih

Cuma Tatili Ne Zaman Kaldırıldı, Cuma Tatilinin Pazara Alınması

27 Mayıs 1935 tarihinde 2739 sayılı kanunla hafta tatili Cuma’dan Pazar’a çevrildi; dini bayramlar yanında milli bayram günleri tespit edildi.

Daha önce İslam geleneğine bağlı olarak hafta tatili cuma günleri yapılıyordu. Hafta tatili pazar olan ülkelerle ilişkiler, yolculuk tarifeleri, ticaret gibi alanlarda bu yüzden birçok karışıklıklar meydana geliyordu. Kanunla pazar gününün tatil günü olarak kabul edilmesi toplumsal ve ekonomik yaşamı Batı dünyasına yaklaştırmış oldu.

Kanun 29 Ekim’i devlet adına tören yapılan tek Milli bayram olarak belirledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı, 1 Mayıs Bahar Bayramı, 1 Ocak Yılbaşı genel tatillerinin süreleri kanunla gösterildi. Sonraki yıllarda bu yasada bazı değişiklikler yapıldı. İslam geleneğine uygun Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile ilgili madde ise değişmeden kaldı.