Nedir ?

Çizgi Nedir Ne Demek, Anlamı, Hakkında Bilgi

Çizgi nedir? Bir noktanın hareketiyle meydana gelen şekil veya iki yüzeyin ara kesiti Başlıca üç çeşit çizgi vardır:1. Doğru çizgi: İki noktadan geçen en kısa çizgi.

2. Kırık çizgi: Bir doğrultuda olmamak üzere doğru parçalarının ucuca eklenmesinden elde edilen çizgi. 3. Eğri çizgi: Doğru ve kırık çizgilere benzemeyen çizgidir.

Sözlüklerde geçen anlamı : “çizgi” ne demek?1. Çizilerek ya da çeşitli yollarla oluşmuş iz, çizi, hat; bir noktanın yürütülmesiyle oluşan biçim.

2. Yüz ve vücut hatlarının her biri; temel, dayanak. 3. Yaş ilerledikçe nem kaybından ciltte oluşan kırışıklık; biçem, üslup, tarz, stil. Cümle içinde kullanımı Bu kağıda üç çizgi çekti. – Ö. Seyfettin Şehir uzaklarda bir çizgi, ışıktan bir çizgi gibi gözükmekteydi. – O. Kemal Sonsuza çizdiğimiz hiç bir çizgi dosdoğru değil. – F. Halıcı Çizgi

kelimenin ingilizcesi: n. line, stripe, scratch, mark, drawing, bar, furrow, grain, groove, score, stria, wale, wheal Benzer bağlantılar çizgi film, çizgi ölçek, çizgi resim, çizgi roman