WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Charles Simon Clermont-Ganneau Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi – Sosyolojisi.com
Edebi Şahsiyetler

Charles Simon Clermont-Ganneau Kimdir, Hayatı, Eserleri, Hakkında Bilgi

CLERMONT-GENNEAU, Charles (1846-1923)

Fransız, dilbilimci ve arkeolog. Sami dili sorunlarım ortaya koyan ve çözümleyen sayılı bilim adamların-dandır.

19 Şubat 1846’da Paris’te doğdu, 15 Şubat 1923’te öldü. Doğu dilleri eğitimi gördü. 1867’de Kudüs’e Fransa’nın konsolos yardımcılığı görevine atandı. O dönemde yaptığı bir araştırmada Moab Kralı Meşa’ya ait bir stel (anıttaş) buldu. Sami yazısının en eski biçimiyle yazılmış çok zor bir yazıtı çözümleyerek ün yaptı. Önemli eski bir merkez olan Cezer’in yerini saptadı. Bu buluşları nedeniyle, Pales-tine Exploration Fund ( Filistin Araştırma Vakfı) adıyla 1865’te Londra’da kurulmuş olan İngiliz kuruntunun 1873-1874’te Hayfa’nın eski Musevi mezarlığında yaptığı arkeolojik araştırmaları yönetmekle görevlendirildi. Burada ortaya çıkardığı çift dildeki yazıtları ve mezarları inceledi.

1874’te Paris’e döndü ve 1876’ya değin l’Ecole Pratique des Hautes Etudes’de çalıştı. 1881’de Fransa’nın Hayfa konsolosluğuna atandı, aynı zamanda orada arkeolojik araştırma yapacak heyetin de başkanı oldu.