WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Çekiç balığı Nedir Ne Demek, Anlamı, Hakkında Bilgi – Sosyolojisi.com
Nedir ?

Çekiç balığı Nedir Ne Demek, Anlamı, Hakkında Bilgi

Çekiçbalığı nedir? Köpekbalıkları (Selachii) takımından başı çekice benzer bir balık. Sıcak ve ılık denizlerde yaşar. Boyları 3-5 metreye ulaşabilir. 200-300 kg ağırlıkta olanları vardır. Burun delikleri ve gözleri başın iki tarafında çekiç şeklindeki çıkıntıların ucundadır. Altın sarısı gözlerinde göz kapakları vardır. Diğer balıklara nazaran daha iyi görürler Güçlü yüzücü olup, insana da saldırır. Sürüler halinde gezerek omurgasız hayvan ve kendinden küçük balıkları avlayarak beslenir. Kendi cinsinin küçüklerine de saldırır. Doğurarak ürer. Eşleşme döneminden 15 ay sonra 30-40 yavru doğurur. Yavrular başlarının çekiçleri geriye doğru katlanmış olarak doğarlar. Etleri tatsız olup, ekonomik değerleri yoktur. Nadir olarak deri ve karaciğer yağları için avlanır. Yurdumuz sularında Akdeniz’de mevcuttur.

Sözlüklerde geçen anlamı : “çekiçbalığı” ne demek?1. Köpekbalıklarından boyu 3-5 metreyi bulabilen, başı çekiç biçiminde olan ve okyanuslarda yaşayan balık.