Mısır Mitolojisi

Buto (Mısır Mitolojisi Tanrıları)

buto.jpg 69 292 Buto, (Uatchit, Udjat, Wadjit, Edjo olarakta bilinir) Uatchit de Nil Deltası’nda bir kobra tanrıça idi. Zaman içinde o Aşağı Mısır’ın tamamında tanınmış bir koruyucu haline geldi. Bu nedenle o rutin Yukarı Mısır, Nekhebet tanrıçasına bağlanmıştır. Birlikte, İki ülke, bir birleşik Mısır sembolleri olarak sanatın birçok parçalarında yer aldı.

Buto, sadece Mısır değil, kral’ın da saldırgan bir savunucusu oldu. O daha sonra firavunların ‘ve ilk Re kaş giyilen Uraeus’un kobra olarak tasvir edilmiştir. Sembollerinin çoğunda, Kukuletasını bir tehdit pozisyonda tutar ve o Firavun düşmanlarının tüm zehir tükürmek ya da onu ateşten parlama ile onları yakmaya hazırdır.

Buto güneşin yakıcısı gibi kişileştirmiş ve o “Cennetin Lady” ve tanrıların tüm kraliçesi olarak adlandırıldı. O yakından Aşağı Mısır tanrısı koruyucusu oldu Horus Elder ile ilişkili bulunmuştur. Ayrıca o Harpokrates (Horus) ile ilişkili bulunmuştur.

Buto Uraeus’un veya Aşağı Mısır’ın Kızıl Kobra kadın olarak tasvir edilmiştir. O bir papirüs etrafında bir kobra sarmal olarak kök taşıyan olarak gösterildi. Bazen o sepet içinde sarmal sadece bir kobra ve Aşağı Mısır’ın taç giymiş olarak gösterildi.