Nedir ?

Bülbül Nedir Ne Demek, Anlamı, Hakkında Bilgi

Berlin, Almanya’da bir bülbül öterken Bülbül nedir? Ötüşü dillere destan olan, yapraklarını döken ağaç ve parklarda yaşayan bir kuş. Kışı geçirmek için Eylülde Orta Afrika’ya göç eder. Baharın gelişiyle nisan ayında yurdumuza döner. Gündüz gizlenir, gece göç eder. Bülbül ortalama 16 cm boyunda, sırtı kahverengimsi, karnı boz renkli, kuyruğu kestane rengindedir. Böcek, tırtıl ve üzümsü tanelerle beslenir. Bülbül genellikle gece öter. bazen gündüz de öttükleri olur. Dişilerden daha iyi öten erkek bülbülün sesinde 24 çeşit name bulunduğu tespit edilmiştir. İlkbahar mevsiminin eşsiz ötücüsü, şakımaya hazırlanırken, önce sesini tecrübe ediyor ve dinliyenin dikkatini çekmek istiyormuş gibi ufak bir giriş yapar. Sonra coşkunluğa gelerek boğazındaki kuvvet ve kudret namelerine büsbütün ferahlık vererek şakımaya başlar. Bülbülün feryadı aşıkların feryadı kadar tesirli olduğundan, ötüşü insanı şevke getirir. İnlemeleri kulağa asla bıkkınlık vermez. İnsan dinledikçe dinleyeceği gelir. Her ötüşüne başka bir üslup ve eda verir. Dinleyenin gönlünde sevgiye has duygular ortaya çıkar. Bülbül öterken kanatlarını çırpar Toprağa yakın çalılık yerlerde iyi gizlenmiş yuvasına 5-6 tane mavi benekli yumurta bırakır. 13-14 gün kuluçkaya yatar. Bu sürede erkek dişisini ötüşleriyle eğlendirir. Erkek bülbül, dişisine yardım için öğle vakitleri birkaç saat kulaçkaya yatar. Yavrular 12-14 gün içinde gelişerek yuvayı terk eder. Genç bülbülleri kafeste beslemek mümkündür. Kafes bülbülü, karınca, krizalit, un böcekleri ve piyasada bulunan bülbül yemleriyle beslenebilir.

Sözlüklerde geçen anlamı : “bülbül” ne demek?1. Karatavukgillerden, sesinin güzelliğiyle tanınmış olan ötücü kuş (luscinia megarhynchos).

2. Sesi çok güzel olan kimse. Bülbül

kelimenin ingilizcesi: n. songbird (from Persian poetry) n. bulbul, songbird n. nightingale, philomel, type of migratory European songbird whose male members sing at night (Zoology)

Köken: Farsça Benzer bağlantılar bülbül çanağı, bülbülkonağı, bülbülyuvası

İlgili Makaleler