Bilim ve Uzay

Beyaz Saray ‘Uzaylılar Yoktur’ dedi

Beyaz Saray’dan yapılan resmi açıklamada uzaylılarla temas kurulduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca “dünya gezegeni dışında yaşam bulunduğuna dair” bir kanıtın da bulunmadığı söylendi.

Beyaz Saray’ın Bilim ve Teknoloji Araştırmaları Ofisi’nden uzay politikaları uzmanı Phil Larson tarafından yapılan açıklama, Amerikan hükümetinin uzaylılarla temas kurulup kurulmadığına dair elindeki bilgileri açıklaması talebine cevaben kaleme alındı.

On yedi binden fazla Amerikalı tarafından imzalanan iki dilekçeye cevaben Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Amerikan hükümetinin dünya gezegeni dışında yaşam olduğuna ya da uzaylıların insanlıkla temas kurduğuna dair herhangi bir kanıtı yoktur” denildi.

Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Araştırmaları Ofisi’nin açıklamasında ayrıca bu konularla ilgili var olduğu iddia edilen kanıtların kamuoyundan saklandığı yönünde güvenilir bilgeye sahip olunmadığı bildirildi.

ABD uzay araştırmaları bürosu NASA tarafından desteklenen bazı araştırmalar kapsamında kozmos dinlenerek herhangi bir uygarlık belirtisinin varlığı incelenmekte.

Açıklamada NASA araştırmalarının sonuçlarına da kısaca değinilerek “bilim adamları ve matematikçiler var olan trilyonlarca yıldız içinde yaşam koşullarına sahip bazı gezegenlerin bulunabileceğini ancak evrenin büyüklüğü ve mesafeler göz önüne alındığında olası yaşam belirtileriyle temasa geçilmesinin çok düşük ihtimal olduğunu ortaya koydular” denildi.

İlgili Makaleler