WordPress veri tabanı sorunu: [Disk full (/var/tmp/#sql_4a81b_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `unaqb_options`

Beatles Kimdir, Üyeleri, Tarihi, Albümleri, Hakkında Bilgi – Sosyolojisi.com
Edebi Şahsiyetler

Beatles Kimdir, Üyeleri, Tarihi, Albümleri, Hakkında Bilgi

BEATLES

İngiliz pop müzik topluluğu. Parçaları, tavır ve giyinişleriyle 1960’lar gençliği için başkaldırı ve özgürlük simgesi olmuşlardır.

Dört Liverpool’lu müzisyenden oluşur: Gitar, piyano, org ve bas gitarda Paul McCartney (18 Haziran 1942), ritm gitarda John Lennon (9 Ekim 1940-8 Aralık 1980) solo gitarda George Harrison (25 Şubat 1943) ve davulda Ringo Starr takma adıyla Richard Starkev (7 Temmuz 1940).McCartney,Harrison ve Lennon tarafından kurulan topluluk Beatles adıyla ilk konserlerini Liverpool yakınlarında Lither-land Town Hall’da verdi. Ringo Starr topluluğa 1962’de katıldı. Beatles’ın ünü 1962’den itibaren kısa zamanda yayıldı, 1965 yılma gelindiğinde Beatlemanıa (Beatles tutkusu) doruğuna ulaşmıştı. Topluluk
1968’de Apple Plak Şirketini kurdu. 1970’te Let it Be adlı bir albüm yaptıktan sonra dağıldı. Beatles üyeleri topluluk dağıldıktan sonra da müzik ve plak çalışmalarını sürdürdüler. John Lennon 8 Aralık 1980’de New York’ta öldürüldü.

Beatles 1962’den itibaren “Love Me Do”, “She Loves You”, “I Want to Hold Your Hand”, “Ali My Loving” ve “Can’t Buy Me Love” gibi Lennon/ McCartney besteleriyle tanındı. Kolay akılda kalan bir melodi ve ısrarla tekrarlanan ritmlerin egemen olduğu bu parçalar açıksözlülükle anlatılan bir sevgi temasını işlerler. Beatles’ı bir gençlik “mit”i haline getiren ise yalnızca bu parçalardaki dokunaklı romantizm değildi. Beatles üyeleri giyiniş tarzları ve uzun saçlarıyla 1960’lar gençliği için değerlere kaygısızca meydan okumanın ve özgürlüğün simgesi oldular. Ancak topluluk kısa zamanda “yıldız’İaştı ve üyeleri Liverpool işçi mahallesinden Saray’a yükselerek “sir” unvanını aldılar.