Felsefe Yazıları

Başak Burcu Genel Özellikleri

baak-burcu-.jpg 14 236″ align=”left” />(24 Ağustos-24 Eylül)

Yönetici Gezegeni: Merkür
Grup: Değişken
Elementi: Toprak
Renk: Mavi, Yeşil tonları
Pozitif kaliteleri: Cesur, samimi, enerjik, özgürlüğüne çok düşkün, spontan, maceracı ve girişken, başkalarına heves veren kişilik, çocuksu heyecan
Olumsuz ve zayıf yanları: acelecilik, egoizm, her şeyi hemen anında istemek ve hemen tepki vermek.
Enerji Merkezi: 2. çakra Svadistan.

Başak burçları çalışkan, düzenli ve pratik insanlardır. Düzen, sistem ve organizasyon onlar için çok önemlidir. Organizasyon konusunda onların üstüne yoktur. Ayrıntılara dikkat ederler.
Mükemmeliyetçi bir yapıları olduğu gibi, bazen bu sebeple çevrelerine karşı aşırı eleştirici de davranabilirler.
Sağlıklarına oldukça düşkündürler. Sadece fiziken değil, mental ya da ruhsal yönden de sağlıklı olmak isterler. Çoğu Başak burcu doğal ilaçlara, sebzelere ve bitkisel tedavilere ilgi duyar.
Araştırmacı ve öğrenmeyi seven bir yapıları vardır. Çoğunlukla gerçekçi ve elle tutulur sonuçlara güvenirler. Sorgulayıcı ve inceleyicidirler. Aslında bilgiyi arayan başak burçları için bu sorgulayıcılık bazen tutuculuğa dönüşerek önlerinde bir engel oluşturabilir.
Çevrelerinde temizliğe ve hijyene önem verirler.
Zekası ve mizahi tarafı ile son derece eğlenceli kişilerdir. İnsanlara akılları ile kendilerini sevdirirler. Başkalarına hizmet etmeyi seven, toplum yararına çalışmalar yapmaya yatkın tiplerdir. Öne çıkmaktan ziyade iyi işleyen bir organizasyonda çalışmayı yeğ tutarlar.
Merkür Başak burcunu yönetir. Aynı zamanda merkür, 2. çakramız olan Svadistan çakramızı da yönetmektedir. Bu çakra içimizde saf dikkat, saf bilgi ve saf yaratıcılığı verir. Araştırmacı detaycı başak burcu saf bilgiyi arayışı sırasında bazen çok detay düşünmesinin kurbanı olmaktan kurtulamaz. Eğer başaklar Svadistan çakralarını pozitif yönde kullanabilirlerse, hep arzu ettikleri gerçek bilgilere, detaylarda boğulmamış, aksine dinlenmiş bir aklın ve dikkatin ışığında kolayca ulaşabilirler. Bu şekilde toplumu etkileyecek ilerici ve aydınlık düşünceler yaratabilirler.