Bilim

Avustralya’da UFO görüldü iddiaları (Bilim ve Uzay)

Avustralya’da UFO görüldü iddiaları

Bilim-2/ufo-goruntusu” 304″ 203″ UFO gördüğünü iddia edenlerin atmosferdeki doğal olayları yanlış algılamış olabileceğini dile getiren Avustralyalı bilimadamı Stephen Hughes, en azından bazı UFO iddialarının yıldırım toplarından ibaret olduğunu belirtiyor.

Astrofizikçi Stephen Hughes’un araştırması Brisbane kenti semalarında 2006 yılında büyük boy meteorların görüldüğü nadir bir gecede yaşananlara dayanıyor.

Meteorlar, yakınlarda bir dağın tepesinde ışık saçan yeşil bir nesnenin uçarken tespit edildiği yönündeki haberlerle aynı geceye rastlıyor.

Dr Stephen Hughes, bir yıldırım topu olduğu sanılan sözkonusu nesneyi, atmosfere girdikten sonra ateşten bir topa dönüşen meteorlarla bağlandıran araştırmasını yayımladı.

Avustralyalı astrofizikçi, meteorlardan birinin yer ile atmosferin üst katmanı arasında bir elektrik akımını tetiklemiş olabileceğini ve bunun da dağın tepesinde görülen yıldırım topuna neden olduğunu düşünüyor.

Ayrıca Dr Stephen Hughes, ”Atmosferde elektriğe dayalı, açıklaması zor doğal olayları insan psikolojisi UFO olarak tanımlama ihtiyacı duyuyor.” dedi.

Brisbane yakınlarda dağın üzerinden geçen ve UFO olduğu iddia edilen nesneyi görenlerden biri, olaya tanık olduktan sonra derhal polisi arayan bir çiftçiydi.

Avustralyalı çiftçi, çapı yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir cismin kayaların üzerinden uçarak geçtiğini görünce, önce bir uçak kazasından şüphelendiğini anlatıyor.

Olay mahalini inceleyen Avustralya polisi, herhangi bir kazayı akla getirecek hiçbir enkaz kalıntısına rastlanmadığını açıkladı.

UFO’ların varlığına inanan gruplar, sözkonusu olayın meydana geldiği 16 Mayıs 2006 tarihinde gözyüzünün bulutsuz ve açık olduğunu; yani yıldırıma sebebiyet verecek bir ortamın bulunmadığını söylüyorlar.

Dr Stephen Hughes ise, yıldırım toplarının nasıl oluştuğunun tam olarak anlaşılmadığını, fakat meteorların tetiklediği enerji akımının nedenlerinden biri olabileceğini söylüyor.