Nedir ?

ANDROİD

Cep telefeonlarında çeşitli işletim sistemleri kullanılır.Bunlar arasında ağırlıklı olarak SYMBİAN VE ANDROİD işletim sistemleri öne çıkmıştır..Ayrıca markaya özel İphone cep telefonlarında İOS işletim sistemi ve diğer işletim sistemlerine oranla bazı cep telefonlarında Windows Phone işletim sistemi de vardır.

Cep telefonu yada akıllı telefonların seçiminde karar verirken alacağınız telefonu ihtiyaçlarınız için gerekli olan fonksiyonlara sahip değilmi buna karar vermelisiniz.Eğer yüksek meblağlar ödeyerek satın aldığınız yeni nesil bir telefonunu sadece alo demek için kullanacaksanız ödemiş olduğunuz parayı çöpe attınız demektir.Günlük yaşantınızda ,iş hayatını da sıkça internete bağlanma ihtiyacınız varsa (mail alıp-gönderme vb. internet uygulamaları) satın almış olduğunuz akıllı telefon amacına uygun kullanılmış olacaktır.
Günümüzde teknolojinin gelişmesine paralel olarak cep telefonlarında çok hızlı bir değişim gözlemlenmektedir.Cep telefonları artık telefon konuşması ihtiyacından çok internete bağlanıp nette sörf yapmak,maillerimizi yönetmek ve sosyal media araçlarını takip edebildiğimiz birer mobil bilgisayara diğer adı ile akıllı telefonlara dönüşmüştür.

İlgili Makaleler