Mısır Mitolojisi

Ammut (Andjety) Mısır Mitolojisi Tanrıları

Andjety ya da daha bilinen ismiyle Ammut, Mısır’ın dişi iblisiydi. “Kalp yiyen”, “hırsla hiyen” diye de bilinir, ölümden sonra eğer ölen kişinin kalbi iyiliğin tüyünden ağır çekerse kişinin kalbini yer ve onu cezalandırırdı. Bu da bir Mısırlı için var oluşun sonudur.

Vücut olarak bir timsahın başına bir aslanın ön gövdesine ve bir hipopotamın arkasına sahipti (Mısır’ın bütün kızgın ve haşin hayvanları).

Eski Mısır mitolojisinde, Ammut, Bir parçası aslan diğer parçası suaygırı ve timsah ile bir bedende olan kadın şeytandı. Ölülerin ilahı olarakta bilinirdi, onun diğer adlarıdan diğerleride, “Kalpler Yiyen” ve ” Büyük Ölüm” olarakta bilirnir.

Ammut Duat, Mısır yeraltı adaletin terazi yakın yaşadı. Iki Hakikatlerin Hall, Anubis bazen bir devekuşu tüyü gibi sembolik olarak tasvir edilmiştir Ma’at, gerçeğin tanrıça karşı bir kişinin kalp tartılır. kalp değil saf olduğuna karar ise, Ammit ve onu yutmaya olacak kişinin geçiren yargı Osiris ve ölümsüzlüğü yolundaki yolculuğa devam etmek için izin verilmedi. Bir zamanlar kalp yuttu Ammut, ruh sonsuza kadar huzursuz olmak inanılıyordu, bu “ikinci kez ölmek” adı verildi. Ammit bazen ateş, bir göl kenarında durmak da demiş oldu. Bazı geleneklerinde, alçakça kalpleri imha edilmek üzere ateşli göle dökme edildi. Bazı akademisyenler ve Ammit inanıyorum göl imha aynı kavramı temsil eder.

Ammut, ibadet edilen bir tanrıça olarak kabul görmedi, onun yerine o Mısırlılar Ma’at ilkesine takip etmemesi halinde sonsuz huzursuzluk sevmetmekle onları tehdit etti.

Ammut Da kötü, başkalarının korumalı Bes bir arkadaşınız olarak, benzer bir fiziksel görünüme sahip tanrıça Tawaret ile bağlantılı olmuştur. Ammit’s aslan özellikleri ve ateş göl, tanrıça Sekhmet ile bir bağlantı işaretçiler olabileceğini kaydeden Diğer yazarlarda mevcut.

İlgili Makaleler