Nedir ?

Amazon’un Wikipedia’sı Geliyor

bilimteknoloji/amazon_ Amazon’daki binlerce tür bitkiyi tanıtmak ve envanterini çıkarmak amacıyla Wikipedia’dan esinlenen bir internet sitesi kurulacak.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Amerikan bilişim devi IBM ve Brezilya hükümetinin işbirliğiyle 2012’de kurulacak web sitesi, 1992’de Rio’da toplanan Dünya Zirvesi’nin 20. yıldönümünde yine Rio’da yapılacak Rio 20 adı verilen BM Kalıcı Kalkınma Konferansı’na yetiştirilecek.

Brezilya Bilim ve Teknoloji Bakanı Aloizio Mercadante ve IBM “Wikiflora.org” portalının hayata geçirilmesi için anlaşma imzaladı.

İnternet kullanıcıları da Wikipedia’daki gibi, her bitki türünün tanımını ve bulunduğu yeri internet sitesine yazarak katkıda bulunabilecek ve bu yazılanlar uzmanlar tarafından kontrol edilecek.

“Wikiflora.org” internet sitesiyle Amazon ormanlarındaki tüm türlerin en kısa sürede envanterinin çıkarılması ve biyolojik verilerin kıyaslanmasıyla yeni bitki türlerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Brezilyalı bilim adamları, şimdiye dek kayda geçirilen 2 bin 500 bitki türünün, Amazon ormanlarının sadece beşte birini oluşturduğunu belirtiyorlar.