Nedir ?

Alkali Nedir Ne Demek, Anlamı Hakkında Bilgi

Alkali nedir? Metal bileşiklerinin bazıları için kullanılan isim. Arapça al-gili kelimesinden gelen bu terim; simya ilminde bitki küllerinden elde edilebilen sodyum ve potasyum oksitlerini ifade etmek için kullanılırdı. Bu oksitler suya atıldığı vakit hidroksit haline dönerler. Meydana gelen çözelti, turnusolu maviye döndürür; asitlerle reaksiyon vererek nötral tuz meydana getirir ve deriyi tahriş eder (Bkz. Baz). Bütün alkali metaller benzer bileşikler meydana getirirler Kimya endüstrisinde alkali terimi, sodyum hidroksit (kostik soda), sodyum karbonat (soda külü), potasyum karbonat (kalya taşı), potasyum hidroksit ve ayrıca baryum, kalsiyum, mağnezyum ve amonyumun hidroksit ile karbonat bileşikleri için kullanılır. Alkalilerden yalnız sodyum karbonat tabii olarak bulunur. Alkaliler, sabun, petro-kimya, cam, deri, kağıt ve gübre gibi birçok sanayide kullanılır.

Sözlüklerde geçen anlamı : “alkali” ne demek?1. Alkali metallerin hidroksitleriyle amonyum hidroksitin genel adı. bu maddelerde, asitlerin kırmızıya çevirmiş olduğu bitkisel mavi rengi, eski durumuna döndürme özelliği vardır. Alkali

kelimenin ingilizcesi: n. soluble base, any of a class of bases which neutralize acids to form salts (Chemistry) n. alkali, any of a number of bases which neutralize acids (Chemistry) adj. alkali, soluble base, any of a class of bases which neutralize acids to form salts (Chemistry)

Köken: Fransızca Benzer bağlantılar alkali metaller, alkalimetre