Edebiyat

Ahmet Tufan Şentürk Kimdir, Hayatı, Eserleri

Ahmet Tufan Şentürk

Ahmet Tufan Şentürk. Şair, yazar. 1924’te Karaman, Ermenek ilçesinin Lamos köyünde doğdu,10 Mayıs 2005’te öldü. Ahmet Tufan Şentürk, ırgat Ali ve Fatma Hanım çiftinin oğludur. Anne ve babasını kaybetmesi üzerine çocuk yaşta çalışmak zorunda kaldı. Irgatlık, çobanlık, marangoz çıraklığı gibi birçok iş yaptı. İlkokulu Ankara’nın Solfasıl köyünde ve Ermenek’in Fariske Bölge Yatılı Okulu’nda tamamladı. Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdi. Ankara Hukuk Fakültesi’ne bir süre devam ettikten sonra Ankara’da memuriyete başladı. 1975 yılında Emlâk ve İstimlâk Müdürü iken emekli oldu. 10 Mayıs 2005 tarihinde hayatını kaybeti.

Atatürk’ün ölümü üzerine kaleme aldığı ilk şiiri 1938 yılında Yurt gazetesinde yayımlandı. Bu şiirin ardından Hisar başta olmak üzere, çeşitli dergi ve gazetelerde şiir, deneme, öykü ve tanıtım yazıları çıktı. Süsten ve benzetmelerden çok öze önem veren şairin yakın ve samimi bir söyleyişi vardır.

Şiir Kitapları (Başlıcaları):
Şairin Sarhoş Dünya, Mustafa Kemal, Allah Versin, Çakır Dikeni, İnsanlık Şarkısı, Hepsinden Güzel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Şölen, İnsanlık Şarkıları