Kimdir

Abdullah Alpaslan kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi

Abdullah Alpaslan kimdir? Hayatı ve eserleri hakkında bilgi:  Selçuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden 2004 yılında mezun olmuştur. 2005 yılında askerlik görevini; Sarıkamış Tugay Komutanlığı’na bağlı Psikolojik Danışma Merkezi’nde ve askeri cezaevi’nde er ve askeri personele psikolojik destek hizmeti vererek tamamlamıştır.

Alanında uzman kişilerden psikoterapi teknikleri ile ilgili bir çok eğitim alan Abdullah ALPASLAN; Psikoterapi Enstitüsü’nde “Bütüncül Psikoterapi” eğitimini (3 yıl süren ve Uzm. Dr. Tahir ÖZAKKAŞ tarafından verilen 1080 saatlik bütün terapi ekollerini içeren teori, formülasyon ve süpervizyondan oluşan ileri düzey terapi eğitimi) ve Esenyurt Üniversitesi “Klinik Psikoloji” Yüksek Lisans eğitimini hâlen devam ettirmektedir.

2004 yılından beri çeşitli kurumlarda psikolojik danışman, psikoterapist ve aile danışmanı olarak çalışan Abdullah ALPASLAN; psikoterapi çalışmalarında danışanlarının ihtiyaçlarına göre müdahale ve tedavi seçeneği sunan bütüncül bir yaklaşımı savunmaktadır. 11 yıllık mesleki tecrübesi ve kendini geliştirmeye yönelik aldığı eğitimlerle oluşturduğu bu bütüncül yaklaşım; her insanın farklı dinamikleri olduğu gerçeğini esas alarak sorunların çözümünde de her danışanı farklı değerlendirebilmeyi sağlayan bir bakış açısı sunmaktadır.

Bu bütüncül bakış açısı; aktarım odaklı terapi, bilişsel-davranışçı terapi, duygu odaklı terapi,  ilişkisel psikoterapi, Masterson Psikoterapisi, ego psikolojisi ve çeşitli psikodinamik terapi ekollerini içermektedir.

abdulah alpaslan

Gelişimine katkıda bulunmak amacıyla aldığı meslekî eğitimler ile klinik deneyimlerini birleştiren Abdullah ALPASLAN; Travmalar(kayıp, ayrılık), anksiyete bozuklukları (panik atak, fobiler, okb), kişilik bozuklukları (borderline, narsisistik, şizoid kişilik bozuklukları), depresyonergenlik bunalımlarıcinsel kimlik seçimisınav kaygısıözgüven sorunu gibi alanlarda problem yaşayan ergen ve yetişkinlere yönelik psikoterapi çalışmalarının yanı sıra çocuklarda görülen davranış bozukluklarına yönelik (üstün zekalı-yetenekli çocuklarda yaşanan sorunlar, kardeş kıskançlığı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, okul fobisi ve uyum problemleri, alt ıslatma, tırnak yeme, Kekemelik vb.) psikoterapi çalışmalarını ve aile danışmanlığını İstanbul’da devam ettirmektedir.

ŞU AN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR

– Psikoloji Enstitüsü – Psikoterapi vaka çalışmaları (Bakırköy)
– TÜZ-DER (Tüm Üstün Zekalılar Derneği) – Üstün zekalı,üstün yetenekli çocuklarda davranış problemlerine yönelik psikoterapi ve aile danışmanlığı  (Yenibosna)
– Özel Boğazhisar Eğitim Kurumları – Eğitim danışmanlığı (Sarıyer)

ALDIĞI EĞİTİMLER

ÜYE OLDUĞU DERNEKLER